Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα για τον Αμβρακικό, διοργανώνει η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, στη Βόνιτσα


Ημερίδα με θέμα «Αμβρακικός: Διάσωση και Αναγέννηση, το στοίχημα με το χτες και το αύριο» διοργανώνει η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ και Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος κα Νίκη Φούντα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο δημαρχείο της Βόνιτσας. Την διεύθυνση και τον συντονισμό της συνάντησης θα έχει ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Αλαφογιώργος.









Η ημερίδα θα γίνει με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου, αρμόδιων φορέων, τοπικών αρχόντων και πολιτών, που δραστηριοποιούνται και ζουν στον Αμβρακικό. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων μέσα από έναν εκτενή και ανοιχτό διάλογο, αλλά κυρίως η αναζήτηση και παρουσίαση λύσεων με τη δέσμευση υλοποίησης αυτών σε τοπικό και συλλογικό επίπεδο. Οι λύσεις/προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν σε νέα Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο (πιθανή ημερομηνία 23 Μαρτίου) παρουσία της Κεντρικής Ηγεσίας, Ευρωβουλευτών και Εκπροσώπων Κομμάτων.....

Την συνάντηση του Σαββάτου θα προλογίσει η κα Νίκη Φούντα και ο Δήμαρχος Βόνιτσας κος Σολδάτος, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν η εκπρόσωπος του Υπουργείου ΠΕΚΑ κα Γκίνη, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κος Αλμπάνης, ο Περιβαλλοντολόγος κος Σελιμάς, εκπρόσωπος των Αλιέων και εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου.

". Πέρασαν, δυστυχώς, οι εποχές που ο Αμβρακικός χαρακτηριζόταν ως «ευλογημένος Τόπος»", επισημαίνει η Βουλευτής.
"Σε όλες τις ευνομούμενες χώρες, Τόπος ευνοημένος σε Φυσικό Πλούτο είναι και πλούσιος όσον αφορά τα κοινωνικοοικονομικά μεγέθη. Ο Αμβρακικός ατύχησε όσον αφορά τις Πολιτικές που ασκήθηκαν στην περίμετρό του, σε Εθνικό, Τοπικό Επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ατομικής, προσωπικής δράσης. Είναι καθήκον μας να επιδιώξουμε την ανατροπή της νέκρωσης του πολύ σημαντικού αυτού Οικοσυστήματος, είναι καθήκον μας το να αποκαταστήσουμε τα λάθη του Παρελθόντος, σταδιακά, με υπομονή κι υπομονή. Με αγάπη προς την Φύση και τον Άνθρωπο. Με βλέμμα προς την βιώσιμη Ανάπτυξη και σεβασμό προς το Περιβάλλον και το Μέλλον μας."

www.xiromeronews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: