Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής Πρέβεζας: «Εκεί που δεν φτάνει το κράτος με τον Ξένιο Δία, φτάνει το παρά-κράτος με τις φασιστικές επιθέσεις και δολοφονίες».

Κώστας Μπάρκας: «Εκεί που δεν φτάνει το κράτος με τον Ξένιο Δία, φτάνει το παρά-κράτος με τις φασιστικές επιθέσεις και δολοφονίες»


Ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας με γραπτή του δήλωση στηλιτεύει την πρόσφατη επίθεση αγνώστων, εναντίον δύο μεταναστών, που έγινε στη Βόνιτσα.

Ο κ. Μπάρκας επισκέφτηκε τους δύο αλλοδαπούς, μίλησε μαζί τους, όπως επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Εκεί που δεν φτάνει το κράτος με τον Ξένιο Δία, φτάνει το παρά-κράτος με τις φασιστικές επιθέσεις και δολοφονίες.
Εδώ και μέρες, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μιας κοινωνίας που διαλύεται και τεμαχίζεται από τα Μνημόνια, μια γιγαντιαία κατασταλτική και ρατσιστική επιχείρηση από την κυβέρνηση κατά των μεταναστών/στριών ,τόσο των νομίμων όσο και των «παράνομων». Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού βρήκε τον «εσωτερικό εχθρό» στους συμπολίτες με σκούρο δέρμα και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όποιο μέσο διαθέτει για να στρέψει το φτωχό κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο πιο φτωχό. Η επιχείρηση ανακατάληψης των πόλεων από τον στρατάρχη Δένδια ήταν φυσικό ότι θα καταλήξει σε φιάσκο όπως δείχνουν και τα στοιχειά από τις προσαγωγές «ύποπτων λόγω δέρματος»(.) Παράλληλα και επικουρικά στην κρατική βαρβαρότητα, χρυσαυγίτες και παρακρατικοί κάθε απόχρωσης, σήκωσαν την σημαία του αντιμεταναστευτικού αγώνα που κήρυξε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ολοκλήρωσαν το πογκρόμ με δολοφονίες, κυνήγι μεταναστών από άκρη ως άκρη της χώρας. Επιχειρείται αυτές τις μέρες από την Χρυσή Αυγή με τις πλάτες της κυβέρνησης να κηλιδωθεί η τιμή, η αξιοπρέπεια και η ιστορία του ελληνικού λαού με το μελάνι του φασισμού.
Η επίθεση που δέχθηκαν δύο μετανάστες από 25 άτομα, ενώ κοιμόντουσαν, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή της Βόνιτσας, δείχνει πως οι φασιστικές επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τα αστικά κέντρα άλλα όλη της επικράτεια. Οι άτυχοι μετανάστες όπου ζουν και εργάζονται για χρόνια στην περιοχή της Βόνιτσας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας με τραύματα στο κορμί και στο κεφάλι, από λοστούς, μαχαίρια και πέτρες. Ενώ την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να γίνουν από θύματα θύτες καθώς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης. Μετά από επίσκεψή μας στο αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας, ελέγξαμε τις συνθήκες κράτησης και ενημερωθήκαμε τόσο από τους δύο τραυματίες όσο και από ομοεθνής τους για τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των θυμάτων και δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αντιπαλέψουμε κάθε μορφή ρατσιστικής επίθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: