Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το Δημόσιο πληρώνει τα... χρωστούμενα στους εργαζόμενους και ''ξεπλένει ... τα άπλυτα'' των εταιριών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία.

Οι πολίτες πληρώνουν τα... χρωστούμενα των εταιριών στο Άκτιο-Αμβρακία








Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, το Κράτος εκτός από το να φροντίζει τους πολίτες του, αναγκάζεται να «ξεπλένει» και τα... άπλυτα των εταιριών. 

Ειδικότερα, στον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία, που υπολογίζεται ότι θα δώσει νέα πνοή στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς μειώνει την ώρα που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει από την Αττική στην Ήπειρο, το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει να πληρώσει δεδουλευμένα εργαζομένων για να μην «βαλτώσει» εντελώς το έργο.

Οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν την ολοκλήρωση του οδικού άξονα τον Μάρτιο του 2013. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αρχικά η εταιρία που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του δρόμου και κατόπιν και οι άλλοι δύο εργολάβοι σταμάτησαν να πληρώνουν 174 εργαζομένους, οι οποίοι και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Υπήρχε σαφής κίνδυνος να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση γιατί «πάγωσαν» τα έργα και οι εργολάβοι δεν μπορούν να πληρωθούν ήδη εκτελεσμένες εργασίες επειδή δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Η πρώτη απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αφορούσε την καταβολή 300.000 ευρώ στην εταιρία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. 

Ακολούθησε πριν από 48 ώρες, δεύτερη απόφαση, για την καταβολή 947.000 ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν και στις τρεις κοινοπραξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: