Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης των αγροτοκτηνοτροφικών επενδύσεων στο στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Επιταχύνονται οι διαδικασίες στο «Αλέξανδρος  Μπαλτατζής»

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης, που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και ανέρχονται σε 7.700, εκ των οποίων τα 1558 αφορούν κτηνοτρόφους, σύμφωνα όσα ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την κτηνοτροφία του βουλευτή Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου.

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε επίσης πως η μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια θα τεθεί στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης και γι' αυτό, όπως εξήγησε, «είναι σημαντικό και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η χώρα μας να επανακτήσει άμεσα την αξιοπιστία της, ώστε να μπορέσει να θέσει το πλαίσιο για την επαναδιαπραγμάτευση». Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, καθώς έχει γίνει η σχετική προεργασία.

Σε ό,τι αφορά στα άτοκα δάνεια που έλαβαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου χιλιάδες κτηνοτρόφοι το 2007, είπε πως με βάση χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, η τελευταία ρύθμιση προβλέπει ότι οι κτηνοτρόφοι θα καταβάλουν την πρώτη δόση στο τέλος του 2012 και θα εξοφλήσουν ως το τέλος του 2017.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ προβλέπεται Ταμείο Αλληλοβοηθείας που θα στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους όταν το εισόδημά τους μειώνεται κατά 30% σε σχέση με το μέσο εισόδημα της προηγούμενης τριετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: