Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Βγάζουν... στο σφυρί και το Αεροδρόμιο Ακτίου. Ξεκινούν διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες μαζί με άλλα 28 περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας.

Πάτρα: Βγάζουν... στο σφυρί και το Αεροδρόμιο Αράξου - Ξεκινούν διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες  Μαζί με άλλα 28 περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας

Το Αεροδρόμιο Ακτίου, όπως και το Αεροδρόμιο Αράξου παίρνουν άμεσα σειρά στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν ακριβείς πληροφορίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη στο γραφείο του φάκελο με 29 περιφερειακά αεροδρόμια που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν, στα οποία εντάσσονται πρώτα- πρώτα ο Άραξος και το Άκτιο. Οι ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικό παράγοντα αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης πιέζεται από την Τρόικα, στελέχη της οποίας έχουν επισημάνει ότι «έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η παραχώρηση Αεροδρομίων που σήμερα ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο».
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για την κατάρτιση της οριστικής λίστας, μετά από αυτά του Αράχθου και του Ακτίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και άλλα Αεροδρόμια – «φιλέτα», κυρίως στη νησιωτική χώρα, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Κέρκυρας που παρουσιάζει υψηλή επιβατική κίνηση επτά μήνες τον χρόνο.
Στόχος είναι τα αεροδρόμια να μετατραπούν σε κέντρα ανάπτυξης εμπορίου αλλά και ψυχαγωγίας, δίνοντας νέα πνοή στις πόλεις που βρίσκονται. Τεχνικοί σύμβουλοι του εγχειρήματος είναι το Γραφείο Δοξιάδη, η Alanna Consulting Group και η Lufthansa Consulting.

Δεν υπάρχουν σχόλια: