Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ελληνο- Γερμανικό συνέδριο για τον πολιτισμό και τη νεολαία στην Παραμυθιά.















Το θέμα της Ελληνο- Γερμανικής συνάντησης που θα γίνει στην Παραμυθιά από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2012, συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη, σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια.
Το συνέδριο, με θέμα: «Μνήμη Πολιτισμού και συνεργασία νεολαίας», συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουλίου, σε συνεργασία με το ίδρυμα Friedrich – Ebert, το Γραφείο της Ελληνο- Γερμανικής Συνεργασίας και το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκης. Επίσης στην οργάνωση θα συνεισφέρει ζεύγος Γερμανών (Bachsteffel και Loser), που ζει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Παραμυθιά και υλοποιεί σημαντικά έργα, στην Ήπειρο, για τη νεολαία.
Το συνέδριο θα εξετάσει ζητήματα που αφορούν την ιστορική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων από νέους πολίτες, τα οποία θα συνδέσουν την ιστορική κληρονομιά και τις τουριστικές εγκαταστάσεις, με τις προοπτικές ανάπτυξης.
Τα θέματα του συνεδρίου είναι:
1.Σύγχρονη μετάβαση ιστορικής παρακαταθήκης από νέους για νέους
2.Αειφόρος τουριστική εκπαίδευση
3.Ανταλλαγή νέων ως εξέλιξη για την περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, συζήτησαν επίσης και για άλλα θέματα που αφορούν το Δήμο Σουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: