Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Επιστολή του Παντελή Οικονόμου, βουλευτή Α' Αθήνας, στους ψηφοφόρους της περιφέρειας του: '' Είναι Ζήτημα Αρχής ... και είναι στο χέρι μας''.



3 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΧΗΣ
.και είναι στο χέρι μας !

Φίλες και φίλοι,

Στις 6 Μαϊου ψηφίζουμε για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης και της επόμενης Βουλής. Με σκοπό να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων και να δώσουμε μια καλύτερη συνέχεια στα πράγματα.

Προσπαθούμε, λοιπόν, ώστε από τις κάλπες να αναδειχθεί μια κυβέρνηση ικανή να δημιουργήσει δουλειές, να διώξει την φτώχεια, να μοιράσει τον πλούτο πιο δίκαια. Να νοιώσει ξανά ο πολίτης ασφαλής στην Αθήνα. Να ξανακάνουμε μαζί την Ελλάδα αυτοδύναμη !
Για όλα αυτά, εμείς του ΠΑΣΟΚ - κι εγώ προσωπικά - ζητάμε την υποστήριξή σας. Για να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση. Χωρίς να χρειαστεί επανάληψη των εκλογών, εξέλιξη που θα υπονόμευε τις προσπάθειες όλων μας να βγούμε από την κρίση.
Εμείς του ΠΑΣΟΚ - κι εγώ προσωπικά -  ζητάμε μια ευκαιρία να διορθώσουμε ότι δεν έγινε σωστά. Να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με σιγουριά και να αποκαταστήσουμε ζημιές και αδικίες.

Φίλες και φίλοι,
-      Σε τέτοιες οριακές στιγμές τα πολλά λόγια είναι περιττά. Υποχρέωσή μας είναι να αναλογιζόμαστε την δυσκολία του διπλανού μας.
-      Έχω επίγνωση ότι η πολιτική, συχνά, σας απογοητεύει. Προτείνω να την ανεβάσουμε ξανά εκεί που απαιτείται, αντί να την αφήσουμε να πέσει ακόμα πιο χαμηλά. 
-      Καταλαβαίνω ότι η Δημοκρατία μας έχει ατέλειες. Προτείνω να τις διορθώσουμε, αντί, με την ανοχή και την αποχή μας, να υποστούμε την ουσιαστική της κατάλυση.
-      Ξέρω ότι, μερικές φορές, το ΠΑΣΟΚ μας έχει ξαφνιάσει δυσάρεστα. Προτείνω να επιβεβαιώσουμε έμπρακτα την συγνώμη που ζητήσαμε με τον Πρόεδρο μας, τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Να ξαναζωντανέψουμε τις μεγάλες στιγμές μας, αντί να επιτρέψουμε να γίνει η παράταξή μας «χλεύη των ηττημένων».

Για μένα, είναι ζήτημα αρχής να πάρω μέρος στην πορεία αυτή. Και, όπως όλοι μας, σε ζητήματα αρχής δεν κάνω πίσω. Γι αυτό συμμετέχω στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στην Α Αθήνας. Ως  φυσική συνέχεια των 37 χρόνων διαρκούς ενεργής συμμετοχής μου στο Κίνημα. Από την Τοπική Οργάνωση του Παγκρατίου, στην Κεντρική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο, στο Εθνικό και το Πολιτικό Συμβούλιο. Με πρώτη εκλογή μου στην Βουλή το 1996. Με πρώτη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα στην θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Οικονομικών. Στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με την άποψή μου κατατεθειμένη. Απλά, καθαρά, σταθερά, έγκαιρα.

Και τώρα είναι η δική σου ώρα. Εφ όσον συμφωνούμε, ζητώ τον σταυρό προτίμησής σου.

Είναι στο χέρι μας !

Παντελής Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: