Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη αλλοδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης στα Ιωάννινα

Συνεργοί του έπεισαν υπερήλικα να του παραδώσει 4.000 ευρώ, για τα έξοδα υποτιθέμενης χειρουργικής επέμβασης της κόρης του, λόγω δήθεν τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί

Στην κατοχή του βρέθηκε σχεδόν το σύνολο του ποσού, το οποίο επιστράφηκε στον παθόντα

Οι άμεσες και μεθοδικές ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, στην άμεση σύλληψη αλλοδαπού χθες (23-10-2024) το βράδυ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι συνεργοί τού συλληφθέντα, πραγματοποιούσαν χθες το πρωί αλλεπάλληλα αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα σε πολίτες στα Ιωάννινα, παριστάνοντας τους γιατρούς, από τους οποίους ζητούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα στενός συγγενής τους, που δήθεν είχε υποστεί τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, προκειμένου να γίνονται ακόμη πιο πιστευτοί, έφταναν στο σημείο να προσποιούνται και το ίδιο το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας και προτρέποντάς τους να παραδώσουν τα χρήματα.

Με το παραπάνω τέχνασμα, κατάφεραν να εξαπατήσουν υπερήλικα, ο οποίος πείστηκε και παρέδωσε έξω από το σπίτι του σακούλα με το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ στον κατηγορούμενο.

Μετά την καταγγελία της πράξης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, καταφέρνοντας να ανακαλύψουν τις κινήσεις του αλλοδαπού και παρέχοντας κατάλληλες πληροφορίες στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι τελευταίοι πέτυχαν να τον εντοπίσουν χθες αργά το βράδυ στην Άρτα και να τον συλλάβουν.

Στην κατοχή του, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.900 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, καθώς επίσης και η σακούλα μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει τα χρήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: