Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Κοντά στο 1,60 κλειδώνει η πρώτη μεγάλη συμφωνία για το πρόβειο γάλα

Σε καλό δρόμο είναι αυτή την περίοδο οι συζητήσεις συνεταιριστικών σχημάτων με εταιρείες γάλακτος για τις τιμές της νέας χρονιάς στο αιγοπρόβειο γάλα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κτηνοτρόφοι από την πλέον κτηνοτροφική ζώνη της Θεσσαλίας είναι πολύ κοντά τις τελευταίες ώρες σε συμφωνία για απορρόφηση πρόβειου γάλακτος από Λαρισινή εταιρεία η οποία παράγει εκτός των άλλων και Φέτα ΠΟΠ.

Η τιμή που ακούγεται ότι ενδέχεται να κλείσει -αν δεν έχει ήδη κλείσει- είναι τα 1,56 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα, ίσως και λίγο παραπάνω.

Νίκος Παλάσκας: Με ίδιες αν όχι καλύτερες τιμές το γάλα φέτος

Το ζήτημα των ελέγχων στο αιγοπρόβειο γάλα συζητήθηκε και στην πρόσφατη σύσκεψη των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρα. Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν, μεταξύ όλων των άλλων και αυστηροποίηση των ελέγχων στο γάλα για αποφυγή νοθείας στη Φέτα.

Όπως ανέφερε πάντως στο Agronewsbomb πριν από δυο ημέρες ο κ. Νίκος Παλάσκας, έμπειρος κτηνοτρόφος: “θεωρώ από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας με γαλατάδες ότι οι τιμές στο πρόβειο γάλα θα είναι ίδιες, αν όχι και καλύτερες από πέρσι, δηλαδή πάνω από 1,55 ευρώ το κιλό. Αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχουν διαπραγματεύσεις”.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα δεν έχουν προκύψει τιμές. Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση στο Θέρμο από τον τοπικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό που μιλά με εταιρείες αρκετές, ενώ στην Κρήτη οι παραγωγοί έχουν διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δέχονται τιμές κάτω από 1,30 ευρώ στο πρόβειο γάλα.

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: