Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Η τράπεζα αίματος της Αδελφότητας Σελλαδιτών αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο δραστήριες των Σωματείων

Η τράπεζα αίματος της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας έχει αναγνωρισθεί ως μία από τις πιο δραστήριες των Σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι λόγια του αέρα αλλά προκύπτει από τα στοιχεία που τηρεί το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Ξεκίνησαν δειλά το 2013, μέσα σε 11 χρόνια έχουν κάνει πολλές αιμοδοσίες και έχουν δώσει πάρα πολλές μονάδες αίματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία επιστροφής).

Όπως μας μετέφεραν μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας οι αιμοδότες τους προέρχονται από όλο τον Ελλαδικό χώρο. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν συγγενείς ,φίλους, γνωστούς να προσφέρουν αίμα τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Χαριτολογώντας μου είπαν ότι για να γίνει κάποιος γαμπρός ή νύφη στη Σελλάδες πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος και να γραφτεί εθελοντής αιμοδότης.


Σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιούν βραβεύουν τους νέους εθελοντές αιμοδότες με πλακέτες και επαίνους.

Από ιδία πείρα γνωρίζω ότι έχουν βρεί το μαγικό φίλτρο αναπλήρωσης του αίματος που προσφέρουν στις τακτικές αιμοδοσίες. Πηγαίνουν όλοι μαζί μετά το νοσοκομείο και το καλοκαίρι πίνουν μπύρες και το χειμώνα κρασί.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Αδελφότητας μετά την σημερινή αιμοδοσία

"Με την ευκαιρία της σημερινής αιμοδοσίας στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, σας προσκαλούμε και εσάς να γίνετε εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας. 

Δίνουμε σήμερα αίμα, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα χρειαστεί...και μην ξεχνάμε ότι, προσφέροντας αίμα είναι ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ "

Δεν υπάρχουν σχόλια: