Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Είναι η Κωνσταντίνα Τούνη η καλλιτέχνις που έχει προσφέρει πολλά στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία;

Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση "Πίτα του Ηπειρώτη 2023" επικρατούσε οργασμός εργασίας στα γραφεία της Πανηπειρωτικής. Έπρεπε να ετοιμαστεί το trailer που θα έπαιζε στα ΜΜΕ, η αφίσα, η ανακοίνωση, οι τρόποι διαφήμισης, η εύρεση χορηγών, διάφορα διαδικαστικά θέματα κλπ. 

Μας έρχεται μία αφίσα κόσμημα με έργα του κορυφαίου Ηπειρώτη εικαστικού Θόδωρου Παπαγιάννη.  Εγκρίνεται και μαζί με το Δελτίο Τύπου είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στη δημοσιότητα. Τελευταία στιγμή προστέθηκαν στην αφίσα και 5 ονόματα καλλιτεχνών που θα λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση. 

Το τελευταίο ήταν της κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥΝΗ. Σε ερώτηση στον έφορο Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής ποιος πρόσθεσε τα ονόματα η απάντηση  ήταν ότι μπήκαν με εντολή του προέδρου κ. Μάκη Χήτου - Κιάμου. Εντάξει οι τέσσερις πρώτοι ήταν γνωστοί και έχουν προσφέρει  αφιλοκερδώς πολλά και, πολλές φορές, στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. Η κα Τούνη πώς προστέθηκε στην αφίσα, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν άλλα γνωστά ονόματα που τα είχαμε κοντά μας πολλά χρόνια. Η απάντηση: ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πρώτη φορά θα συμμετείχε στην ΠΙΤΑ του ΗΠΕΙΡΩΤΗ, ούτε σε άλλη εκδήλωση της αποδημίας  είχε συμμετάσχει, ( μόνο σε μουσικό ριάλιτι) και όμως προτιμήθηκε να προστεθεί στην αφίσα με ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2023

Την όλη εκδήλωση κοσμεί με τη συμμετοχή του ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς.

Επιπλέον συμμετέχουν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες.

Θα τραγουδήσουν: Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη, Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.

Ουσιαστική είναι και η συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δόκιμος Χαραλάμπους, Ιωάννα Χαραλάμπους, Πετράκης Χαλκιάς, Ναπολέων Μιχ. Δάμος και Τρύφων Αναστασίου.

Όπως φαίνεται καμιά από τις κομπανίες που έρχονται αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις ή συνοδεύουν την Πανηπειρωτική στα Κάλαντα, ούτε άλλος κλαρινίστας( π.χ. Λαλητάδες, Μαγκλάρας, Δόκιμος, Γεωργόπουλος, Κώτσικας κλπ) δεν συμπεριλαμβάνετε στην αφίσα, προτεραιότητα είχε η Κωνσταντίνα Τούνη.

Εκφράστηκαν παράπονα από άλλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν διαχρονικά στα δρώμενα της Πανηπειρωτικής αλλά δεν μείνανε σε μικρότητες. Από τον Ιανουάριο του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις και η Κωνσταντίνα Τούνη δεν συμμετείχε σε καμία. 

Δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω την καλλιτεχνική της αξία, ούτε την αμφισβητώ. Κρίνω βάσει της προσφοράς στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. Και όπως είπε ο πρόεδρος σε πρόσφατο Δ.Σ. στο κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανηπειρωτικό Πανηγύρι στις 11 Οκτωβρίου 2024 δεν θα συμμετάσχει γιατί έχει άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις

Πώς και αναφέρομαι σε περασμένα γεγονότα και υποθέσεις; Μου τα θύμισε η παρακάτω αφίσα που έπεσε στην αντίληψή μου και μου ήρθαν συνειρμοί και σκέψεις ότι "κάνοντας χρήση της θέσης του προέδρου προβάλλουμε τους φίλους και  επαγγελματικούς μας συνεργάτες". 

Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία, η αφίσα είναι από τον Ιούλιο του 2024. Δεν είναι κακό να εργάζεσαι, αλλά κύριε πρόεδρε μην μας επαναλαμβάνεις συνέχεια "ότι εγώ δεν έχω ανάγκη το αξίωμα του προέδρου γιατί είμαι καταξιωμένος  επαγγελματικά και στην κοινωνία". Ουδείς αλάθητος, αλλά ας  δεχόμαστε και την κριτική που μας ασκείται και όχι να  αφαιρούμε τον λόγο στα Διοικητικά Συμβούλια σε όποιον μας κάνει καλοπροαίρετη κριτική .

Χριστόφορος Ευθυμίου

Μέλος Δ.Σ. Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: