Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Πότε έρχεται το πακέτο αποζημιώσεων για ζημιές από την πανώλη.Το ποσό αποζημίωσης για κάθε ζώο

Ειδήσεις έβγαλε η παρουσία Τσιάρα στην Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες και η συνάντηση με τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας: “η συζήτηση με τον υπουργό επικεντρώθηκε κυρίως στην πανώλη και στις αποζημιώσεις. Εξ όσων καταλάβαμε η πληρωμή των αποζημιώσεων πάει για Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Το ποσό θα είναι κατ’ ανώτατο όριο 250 ευρώ όσον αφορά στα θανατωμένα ενώ στα αρσενικά που είναι ελάχιστα 300 ευρώ το ζώο. Ζητήσαμε να δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα μια προκαταβολή έστω 100-150 ευρώ ανά ζώο, αλλά μας είπαν ότι επειδή δεν είναι πολλά τα θανατωμένα ζώα και αν πάνε και όλα καλά, θα δοθούν όλες μαζί οι αποζημιώσεις”.

Αναφορικά με την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ο ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρας ανέφερε ότι θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί 100%, δηλαδή θα φτάσει το ποσό στα 300 και πλέον ευρώ ανά ζώο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αποζημίωση να φτάσει τα 300 ευρώ ανά θανατωμένο ζώο, κάτι που δεν πέρασε από την ΕΕ.

Αίτημα de minimis για ζωοτροφές

Σημειωτέον ότι οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι ζήτησαν και de minimis για τις μονάδες στη ζώνη των 3 και 10 χλμ. με κρούσματα για αγορά ζωοτροφών, με τις πληροφορίες να λένε, ότι το ΥπΑΑΤ εξετάζει πλέον και αυτό το ενδεχόμενο.

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: