Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Μάθημα δημοκρατίας από 97χρονο ψηφοφόρο στην Αθήνα.


Σήμερα Κυριακή 9:30 το πρωΐ . Σε εκλογικό τμήμα των Κάτω Πετραλώνων συναντήσαμε τον 97χρονο Αθανάσιο Μπενέκο να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.
Μας είπε ότι ήρθε μα τα πόδια από τον Κεραμεικό περίπου 2 χιλιόμετρα απόσταση με την 87χρονη σύζυγό του Πανωραία  να ψηφίσουν για την εκλογή δημάρχου στην Αθήνα.
Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μπήκε στον κόπο να πάει να ψηφίσει και δεν κάθισε σπίτι του μας απάντησε  με ολίγον απορημένο ύφος.


Τι , στην γιορτή της δημοκρατίας τις εκλογές δεν θα συμμετέχω!!! Δεν θα αφήσω τους λίγους να αποφασίσουν για την τύχη των παιδιών και των εγγονών μου. Δεν γίνεται  στην Αθήνα να βγεί δημοτικός σύμβουλος  και ίσως να γίνει και αντιδήμαρχος με 410 ψήφους, Στον μικρό  Δήμο της Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγομαι ο  τελευταίος σύμβουλος  εκλέγεται με 450 ψήφους. Αυτά να τα βλέπετε εσείς οι νεότεροι που αφήνετε τις τύχες σας σε μια μικρή ομάδα "επαγγελματιών πολιτικών"

Μετά από αυτά, σκύβεις το κεφάλι  και φεύγεις χωρίς να πεις ούτε λέξη. 

Μπάρμπα Θανάση να έχεις την υγειά σου και εσύ και η  κυρά σου και να συνεχίσεις να μας τα "χώνεις " για πολλά χρόνια ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: