Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Αγώνας δρόμου και…αντοχής για πληρωμή 70% βασικής Παρασκευή, τρέχει τα τεστ ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, “μάλλον για Παρασκευή πάει η πληρωμή”, όπως αναφέρουν στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Agronewsbomb.

Μεγαλώνει η αγωνία των 650.000 συντελεστών της αγροτικής παραγωγής για την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης, η οποία μεταφράζεται σε 70% της βασικής, κάπου στα 550 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου.

Όπως αναφέρουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Agronewsbomb “η πληρωμή θα γίνει μάλλον την Παρασκευή”, ενώ ακόμα οι πύλες δεν έχουν πρόσβαση στα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ τρέχει κάποια τεστ πληρωμών εδώ κι αρκετές ημέρες. Μάλιστα φήμες έλεγαν ότι τα πρώτα τεστ με τον αλγόριθμο του 2022, δεν είχαν και τόσο επιθυμητά αποτελέσματα, αν και στην πορεία τα πράγματα διορθώθηκαν.

Παρόλο που μιλάμε για μια πληρωμή βασικής, δηλαδή μια εύκολη σχετικά πληρωμή, σε σχέση με αυτά που έρχονται στην εξόφληση το Δεκέμβριο, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα είναι και απολύτως επιτυχημένη, τόσο ως προς το χρόνο πληρωμής, όσο και ως προς τα ποσοστά επιτυχίας.

Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται προσπάθεια από τους ιθύνοντες του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ να τρέξει απροβλημάτιστα η πληρωμή την Παρασκευή.

Τώρα ένα ακόμα ερώτημα είναι πότε θα πληρωθούν και αν οι μεταβιβάσεις οι φετινές δικαιωμάτων, αλλά και τι θα γίνει με όσους αγρότες τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα εκτός της Πειραιώς, που είναι η συστημική για τις πληρωμές των επιδοτήσεων. Εδώ, ακόμα, κι αν τρέξει όντως την Παρασκευή η προκαταβολή βασικής, δεν είναι δεδομένο ότι τα χρήματα θα φανούν σε όλες τις τράπεζες, οπότε κάποιοι ίσως θα έχουν πρόσβαση από Δευτέρα, Τρίτη…

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: