Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

«Θα αναστηθεί ο άντρας μου αν φορέσω;» Γυναίκα ντροπιάζει χήρα σύζυγο επειδή δε φοράει μαύρα

Θα αναστηθεί ο άντρας μου αν φορέσω μαύρα; Με αυτή τη φράση μια χήρα απάντησε σε μια γυναίκα που την πρόσβαλε στο δρόμο επειδή δεν ήταν μαυροφορεμένη μερικούς μήνες μετά αφού έχασε τον άντρα της. Η γυναίκα έχασε τον άντρα της και φόρεσε μαύρα για τρεις μήνες, μέχρι που αποφάσισε να τα βγάλει. Η γειτόνισσα της την συνάντησε μερικές μέρες αργότερα και όπως είπε δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τη βλέπει να φοράει πορτοκαλί μπουφάν.

Γυναίκα ντροπιάζει χήρα επειδή δεν φοράει μαύρα

Μία χήρα γυναίκα περιγράφει πως έπεσε θύμα των προκαταλήψεων και των στερεότυπων της εποχής, επειδή επέλεξε να μην φορέσει μαύρα , μετά την απώλεια του συζύγου της. Όπως περιγράφει: «Είμαι 49 ετών πάρα δύο μήνες, και 8 μήνες χήρα. Τα μαύρα τα έβγαλα στο τρίμηνο. Πριν λίγες μέρες βλέπω στο δρόμο μια γνωστή. Την χαιρετάω, δεν μιλάει αλλά με κοιτάζει. Την ρωτάω μήπως δεν με γνώρισε. Και απαντάει: “Σε γνώρισα αλλά είπα δεν μπορεί να είναι αυτή, με πορτοκαλί μπουφάν! ” Της λέω κι εγώ:” έχεις σίγουρη πληροφορία πως αν βάλω μαύρα, θα αναστηθεί;” και φεύγω!».

Προκαταλήψεις και στερεότυπα για μία χήρα γυναίκα

Ό,τι και να περνάει μία χήρα γυναίκα, μόνο η ίδια το γνωρίζει, ενώ θ’ ακουστούν αρκετές κακεντρέχειες από διάφορους ανθρώπους, που ζουν και «τροφοδοτούνται» με τη ζωή των άλλων. Κάποιες συμπεριφορές μπορεί και να παρεξηγηθούν, όπως εάν μία χήρα μητέρα νιώσει την ανάγκη να κοινωνικοποιηθεί ξανά και μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθούν και οι «ταμπέλες» να μην αργήσουν να έρθουν.

https://www.fanpage.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: