Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η νεκροφόρα, η «εξαφανισμένη» ρόδα και τα… εύρετρα!

Μια ασυνήθιστη κατάσταση κλήθηκε να διαχειριστεί υπάλληλος γραφείου τελετών, στο Αγρίνιο!

Ώρα 12:30, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022. Κηδεία στο Παναιτώλιο, Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Όπως πληροφορείται το sinidisi.gr, η νεκροφόρα ταξίδεψε από Αθήνα. Στον δρόμο όμως έσκασε το ελαστικό της. Ο οδηγός το αντικατέστησε με τη ρεζέρβα και για ευκολία τοποθέτησε τη ρόδα στη θέση του συνοδηγού.

Κι εκεί αρχίζει η περιπέτεια του! Μετά την νεκρώσιμη ακολουθία στη θέση του συνοδηγού έπρεπε να καθίσει ο ιερέας που θα τελούσε την ταφή. Ο οδηγός άφησε τη ρόδα του οχήματος έξω από το ναό για να τη φορτώσει στη νεκροφόρα όταν θα επέστεφε από το νεκροταφείο.

Όταν, όμως,  ο ίδιος επέστρεψε το ελαστικό είχε κάνει “φτερά”!

Βλέποντας το πάθημα του, κάποιοι πρότειναν στον οδηγό της νεκροφόρας να απευθυνθεί σε νεαρούς Ρομά που βρίσκονταν στην περιοχή για να βοηθήσουν στο ψάξιμο της ρόδας.

Όντας απελπισμένος και έχοντας μπροστά του ταξίδι αρκετών ωρών τους έδωσε 5 ευρώ και τους παρακάλεσε να αναζητήσουν τη ρόδα που «εξαφανίστηκε».

Αυτοί γύρισαν με άδεια χέρια λέγοντας του ότι δεν τη βρήκαν και εκείνος ζήτησε πιο …επισταμένη έρευνα, δίνοντας τους άλλα 5 ευρώ! Ως δια μαγείας… σε λίγο κατέφθασαν με τη ρόδα της νεκροφόρας!

Αν προκύπτει ένα δίδαγμα από την περιπέτεια του εργαζόμενου στο γραφείο τελετών είναι να μην αφήνετε αντικείμενα αξίας σε δημόσιους χώρους χωρίς επιτήρηση, ακόμα και αν πρόκειται για το προαύλιο εκκλησίας. Σε διαφορετική περίπτωση, μην ξεχάσετε το πορτοφόλι σας. Τουλάχιστον 10 ευρώ θα τα χρειαστείτε…

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

https://xiromeronews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: