Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με 2 νεκρούς στη Χόχλα Πρέβεζας

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες όταν για άγνωστο λόγο, προκλήθηκε έκρηξη σε φιάλη οξυγόνου με τραγικό απολογισμό της έκρηξης 2 νεκρούς εργαζόμενους και 1 τραυματίας.

Για άλλη μια φορά η εργατική τάξη μετρά νέους νεκρούς και επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με τον “νόμο Χατζηδάκη” η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε “ανεξάρτητη αρχή” ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμα και την ευθύνη του.

Ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη και ο νόμος Αχτσιόγλου που του έστρωσε το δρόμο ήρθαν για να νομιμοποιήσουν αυτή την εργασιακή ζούγκλα που ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του το βράδυ.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών
Δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωής μας, των συναδέλφων μας, των δικών μας ανθρώπων για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
Απαιτούμε ΤΩΡΑ Μέτρα προστασίας της Υγείας, της Ασφάλειας, της ίδιας μας της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, νόμοι που για τα κέρδη των αφεντικών δεν μετράνε οι ζωές των εργατών.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των 2 συναδέλφων και απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο εργατικό “ατύχημα” και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς που απαιτούν το αυτονόητο, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μεροκάματα. 

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές η Επιθεώρηση Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: