Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κοπάδια αγριόχοιρων στην Ήπειρο, κίνδυνοι και ζημιές- ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων σχεδόν σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Τα αγριογούρουνα κυκλοφορούν κατά κοπάδια. Κι όταν λέμε κοπάδια εννοούμε κοπάδια.. Ενδεικτικές οι εικόνες που κατέγραψε αναγνώστης μας στο Τρίστενο, στον επαρχιακό δρόμο. Πρόλαβε να σταματήσει το αυτοκίνητό του και να αποφύγει τα χειρότερα. Κατέγραψε ένα μέρος του κοπαδιού που διέσχιζε την οδό…

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι τέτοιες συναντήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Οδηγοί που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και υπέστησαν ζημιές στα οχήματα ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις  μικροτραυματισμών.

Πέρα από αυτό όμως τεράστιες είναι οι ζημιές που προκαλούνται σε κάθε είδους καλλιέργεια. Από τον κάμπο των Ιωαννίνων μέχρι τα ορεινά χωριά.

«Δεν αφήνουν τίποτα. Μπαίνουν σε κήπους και χωράφια και καταστρέφουν τα πάντα. Οι κόποι μιας ολόκληρης περιόδου πάνε χαμένοι» σημειώνουν οι κάτοικοι.

Ελπίδα το κυνήγι που ξεκινά. Δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά θα βελτιώσει την κατάσταση. Εκτίμηση είναι ότι η συχνή παρουσία κυνηγών θα αποτρέψει τουλάχιστον την παρουσία των αγριόχοιρων μέσα στα χωριά.

Η απουσία των κυνηγών άλλωστε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε έκρηξη του πληθυσμού και σε τεράστια προβλήματα.  

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: