Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Συγκέντρωση τροφίμων από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Μαραθώνος-Ν.Μάκρης για ενίσχυση της Ιεράς Μονής Δουραχάνης

“Πίστευε, αγάπησε, συγχώρησε, προχώρησε και βοήθησε όσο μπορείς”
C:\Users\Dimitris\Desktop\ντουραχανη.jpg
Η Ιερά Μονή Δουραχάνης, βρίσκεται δίπλα από τους Λογγάδες, στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Παμβώτιδας, απέναντι από τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι και είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου.
Το 1974 ο πατέρας μοναχός Αθανάσιος κατάφερε με συνεχείς και άοκνες προσπάθειες να μετατρέψει το ερειπωμένο Μοναστήρι σας Παναγίας σας Ντουραχάνης στα Γιάννενα σε μια κυψέλη ανθρωπιάς και οξυγόνου για τον άνθρωπο που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στη ζωή του.
Ο γέροντας τονίζει: “Αρχισα να μαζεύω παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα ακόμη και να παίξουν. Νοίκιασα μια αίθουσα, για να παίζουν και να διαβάζουν. Σ’ ένα σπίτι με δύο δωμάτια και κουζίνα έβαλα έξι παιδιά. Σας βράδυ που πήγα να δω τι κάνουν είδα ότι τα σεντόνια σας ήταν γεμάτα κοριούς. Τότε φύγαμε αμέσως από εκεί και την επομένη πήγαμε σε άλλο χώρο”.
Κάποια από αυτά τα παιδιά με τα χρόνια έγιναν σπουδαίοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, αλλά δεν ξέχασαν ποτέ τον άνθρωπο που τα φρόντισε.
Το σύνθημά του είναι “πίστευε, αγάπησε, συγχώρησε, προχώρησε και βοήθησε όσο μπορείς”».
Σημαντικός αρωγός του έργου του πάτερ Αθανάσιου από το 1980 ο Μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος  “ΤΟ ΑΝΘΟΣ” .  που σκοπό έχει την επιτέλεση πνευματικού, μορφωτικού και κοινωνικού έργου.
Σήμερα στην Μονή Δουραχάνης λειτουργούν
  • Δημοτικό,
  • Γυμνάσιο,
  • Οικοτροφείο στο οποίο διαμένουν περίπου 75 μαθητές και μαθήτριες,
  • Βιβλιοθήκη  
  • Ραδιοφωνικός σταθμός με την ονομασία «Σπίνος».
  • Λαογραφικό Μουσείο « Σταλαγματιές από την παράδοση
  • Παιδικές κατασκηνώσεις στο νησί σας Λευκάδας

Με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση του κόσμου φιλοξενούνται  στο οικοτροφείο παιδιά χωρίς καμία δική σας οικονομική επιβάρυνση από διάφορες περιοχές σας Ελλάδας ( Μακεδονία, Ξάνθη, Αιτωλοακαρνανία Πρέβεζα) των οποίων έχει αφαιρεθεί με εισαγγελική απόφαση η γονική μέριμνα, καθώς σας παιδιά ορφανά, φτωχά, διαλυμένων οικογενειών και παιδιά από την Αλβανία. Στους χώρους  διαμένουν και παιδιά Λυκείου που φοιτούν σε Λύκεια σας πόλης των Ιωαννίνων.
Οι εθελοντές του συλλγου καθημερινά παρασκευάζουνε και συσκευάζουνε μεσημεριανό και βραδινό φαγητό για σας κρατούμενους στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και το Τμήμα Μεταγωγών.
Ενισχύουνε άπορες οικογένειες στο νομό Ιωαννίνων και εκτός νομού με τρόφιμα και ρουχισμό που στέλνουν βιοτεχνίες και προσφέρει ο κόσμος.
Η Αδελφότητα Ηπειρωτών « Η Αγία Ειρήνη» πιστή στο καθήκον για την προσφορά στον συνάνθρωπο, , συγκεντρώνει  τρόφιμα και σχολικά είδη για την ενίσχυση του πολύ σημαντικού έργου, που επιτελείται στην Μονή Δουραχάνης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου, 09.30πμ – 17.00μμ στο κτήμα της Αδελφότητας στην Νέα Μάκρη!
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: