Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χτένια με αφρώδη οίνο


Υλικά για 4 άτομα
16 χτένια
1/2 αφρώδη οίνο
κρόκους αυγών
½ ποτήρι brandy
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κλωναράκια θυμάρι
Άνηθο – 1 κρεμμύδι φρέσκο
Αλάτι -Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τα χτένια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα η τα ψήνετε στο γκριλ.
Σε Μπεν Μαρί χτυπάτε τους κρόκους με τη σαμπάνια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αφού δέσει η σάλτσα, την αρωματίζετε με το brandy

Τοποθετείτε τα χτένια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ,την κρέμα σε μπολ και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο .




Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: