Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σύσκεψη για την Τουριστική Ανάπτυξη στην Π.Ε. Πρέβεζας.



Ευρεία σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη με πρωτοβουλία του Στράτου Ιωάννου

Όλους τους φορείς του νομού Πρέβεζας, τους συνδεόμενους με τον τουρισμό, συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Στη βάση της κοινής παραδοχής για την αναγκαιότητα της επέκτασης της τουριστικής σαιζόν αναζητήθηκαν τρόποι για την πραγματοποίηση αυτού του κοινού στόχου.
Ο οικοδεσπότης κ Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε καταρχήν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ήπειρο και στο νομό Πρέβεζας η οποία ξεπερνάει αισθητά το μέσο όρο αύξησης του τουρισμού στην Ελλάδα, γεγονός που αντιστοιχεί και επιβραβεύει τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας η Ήπειρος έχει επιτύχει τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης επισκεπτών στην Ελλάδα ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Αιγαίου.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ανέφερε ότι η Ήπειρος καρπώνεται μόνο το 1,7 του ετήσιου τζίρου του τουρισμού στη χώρα μας, και παρά την αύξηση του ποσοστού από το 0,9 στο 1,7 που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας.
Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι υπάρχει πάντοτε η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών, όμως δεν πρέπει να αποτελεί αυτό εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς πολλοί είναι οι προορισμοί οι οποίοι με υποδεέστερες υποδομές κατάφεραν να αναπτυχθούν τουριστικά σε αξιοθαύμαστο βαθμό. Ζητούμενο είναι τώρα, με τις υφιστάμενες υποδομές, και όντας σε μια διαρκή διαδικασία βελτίωσής τους, πώς μπορούμε -αυτή τη στιγμή- να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του τόπου μας.
Μεγάλο βάρος αυτής της ανάπτυξης αναλογεί στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου έθεσε σε αυτή τη βάση τη συζήτηση και ζήτησε τις απόψεις όλων .


Τα καλά νέα από τη σύσκεψη:
Το αεροδρόμιο της Πρέβεζας αναβαθμίζεται:
Ο κ. Ν. Παύλου ως νέος διευθυντής του αεροδρομίου της Πρέβεζας και εκπρόσωπος της Fraport δήλωσε ότι αμέσως με την απόδοση του αεροδρομίου τον Απρίλιο η εταιρία Fraport προέβη σε ένα "lifting" του αεροδρομίου αναφορικά με την καθαριότητα των χώρων αλλά και με την διεύρυνση λειτουργίας του αεροδρομίου με αποτέλεσμα την εξομάλυνση του προγράμματος αφίξεων.
Σύμφωνα με τον κ. Παύλου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το αεροδρόμιο του Ακτίου θα αλλάξει όψη, θα ανακαινιστεί, θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει ώστε να δέχεται ως και διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών ανά ώρα, θα αποκτήσει περισσότερα σημεία check in points, σύμφωνα με τα διεθνή standards ενός σύγχρονου αεροδρομίου, ώστε τελικά να αυξήσει τη δυναμικότητά του στο διπλάσιο, γεγονός που θα έχει πολύ θετική επίδραση στον τουρισμό της περιοχής.

Ξεκινά η αποκατάσταση του Θεάτρου της Νικόπολης και της Κασσώπης δίνοντας δουλειά σε δεκάδες συμπολίτες μας
Ιδιαιτέρως ευχάριστα νέα από την εξέλιξη του μεγάλου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και η Περιφέρεια Ηπείρου, της "Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου" ανακοίνωσε η κα Α. Αγγέλη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Τόσο στο Θέατρο της Νικόπολης όσο και στην Κασσώπη ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες αποκατάστασης, χάριν των πόρων που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια. Με το πέρας των εργασιών τα μνημεία θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία σε τελείως νέα βελτιωμένη μορφή, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα απασχοληθούν στα έργα αποκατάστασης.
Επίσης το έργο της απομάκρυνσης της εθνικής οδού μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και της δημιουργίας νέας εισόδου της πόλης, προχωρά γοργά, καθώς η σχετική μελέτη έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ και τώρα βρίσκεται στη φάση των απαλλοτριώσεων. Με την ολοκλήρωσή του θα έχει συντελεστεί ταυτόχρονα μια ριζική αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης αλλά και η ιστορική αλλαγή της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
Ο Θεματικός Αντιιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιολδάσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημ. Σχέσεων Περ. Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, ο Εντετ. Σύμβ. Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Ευ. Συγκούνας, ο Διευθυντής του Αεροδρομίου του Ακτίου και εκπρόσωπος της Fraport κ. Ν. Παύλου, ο ειδ. συνεργάτης Δημάρχου Ζηρού κ. Γ. Καρζής, ο πρόεδρος του Επιμελ. Πρέβεζας κ. Ι. Γιαμάς, εκπρόσωποι των συλλόγων ενώσεων ξενοδόχων, εμπορικών συλλόγων Πρέβεζας και Πάργας, συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων, πολιτιστικών συλλόγων, των μαρινών, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: