Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281

                                                                                                   Αθήνα 27-4-2012


ΨΗΦΙΣΜΑ

   Το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ασχολήθηκε στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου 2012 με το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας περί του ότι το θέμα καταβολής αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την χώρα μας έχει κλείσει οριστικά, είναι προκλητική, άδικη και ανιστόρητη.
Και τούτο γιατί
                      1) αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31,2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ
                      2)Είναι  άδικη, γιατί δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.
                     3)Τέλος είναι προκλητική και εξοργιστική, γιατί αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού. Προφανώς αγνοεί ότι  Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.
                 
                   Κατόπιν των ανωτέρω το διοικητικό συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ψήφισμά του δηλώνει ομόφωνα  την έντονη διαμαρτυρία του προς την Ελληνική Πολιτεία η οποία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας τηρεί σιγήν ιχθύος.
                   Η διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών  προς τη χώρα μας αποτελεί αναφαίρετο και ρητά αναγνωρισμένο δικαίωμά μας που προσδιορίστηκαν από την διεθνή διάσκεψη ειρήνης των Παρισίων το 1946 .Παρά το ότι η καταβολή των ως άνω ποσών εν είδη  επανορθώσεων δεν αίρει τις καταστρεπτικές για τις υποδομές της χώρας μας συνέπειες που ήταν αποτέλεσμα των πολεμικών ενεργειών και εκδηλώσεων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, εν τούτοις η διεκδίκησή τους από τη χώρα μας ως κυρίαρχου κράτους αποτελεί ηθική δικαίωση, πέραν του ότι θα γίνει γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα πώς οι εμφανιζόμενοι ως  σημερινοί δανειστές μας είναι και οι ίδιοι οφειλέτες και έχουν προκαλέσει θηριωδίες και ολοκαυτώματα με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα.
                   Επιπλέον άμεσα καταβλητέες πρέπει να θεωρούνται και οι αποζημιώσεις προς τα θύματα των ολοκαυτωμάτων που προξένησαν σε βάρος των κατοίκων σειράς χωριών και πόλεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Ηπείρου (Κομμένο, Κρυοπηγή, Παραμυθιά, Λιγγιάδες, Μουσιωτίτσα,  κ.λ.π.).
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής θεωρεί ως ανεπίτρεπτη την επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας με τα ποσά του δανείου που οι δυνάμεις της κατοχής την υποχρέωσαν να τους παράσχει, εξ αυτού του λόγου αλλά και  για λόγους αποκατάστασης της διεθνούς νομιμότητας και τάξης τα ποσά αυτά επιβάλλεται να εξοφληθούν άμεσα.
                  Τέλος το Δ.Σ. καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το σκοπό καταβολής των οφειλομένων προς τη χώρα μας, προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ.  Οικονόμου                                                        Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: