Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αναμνηστικά γραμματόσημα για τους Special Olympics


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και κυκλοφόρησαν στις 4 Απριλίου μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, 100 μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων.

Στα πέντε μοναδικά γραμματόσημα πρωταγωνιστούν:

Ο Απόλλων, η επίσημη μασκότ των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ2011, ο λαμπρός ήλιος, σύμβολο της ζωής και της φωτεινής όψης ου κόσμου.

Ο εθελοντισμός, θεμέλιος λίθος και κινητήρια δύναμη των Αγώνων.

Το πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που προσφέρει τη δυνατότητα σε 7.000 αθλητές να φιλοξενηθούν σε 60 πόλεις και νησιά της χώρας μας και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Το έμβλημα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Τo έμβλημα του παγκόσμιου κινήματος Special Olympics.

«Σε μια εποχή εντάσεων και κυνισμού, οι Αγώνες έρχονται να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινότητα ότι αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ευγενής άμιλλα υπάρχουν και ότι η χώρα μας διαθέτει τη δυναμική και την ευαισθησία να συμβάλλει στη διάδοσή τους. Είναι τιμή και χαρά μας, που σε αυτή την προσπάθεια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στέκονται δίπλα στους πιο ξεχωριστούς αθλητές του κόσμου» δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου.

«Είναι τιμή για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών που καθηλώνουν με τη δύναμη της ψυχής τους τον πλανήτη, στέλνοντας από την Ελλάδα, μαζί με τους νικητές της ζωής το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Χρήστος Βαρσάμης

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/-διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: