Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Aριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ. ''Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε''. 08.04.11

                                                    

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
 ΠΑ.ΣΟ.Κ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            Αθήνα, 8 Απριλίου 2011

Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε

Εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιήσαμε για το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Επισημάναμε επανειλημμένα τις αρνητικές προοπτικές για το μέλλον της χώρας, που διαμορφώνουν οι επιλογές του οικονομικού επιτελείου.
        Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα στο ρυθμό της παρατεταμένης μνημονιακής ασφυξίας και η κυβέρνηση συζητά με τους κερδοσκόπους και τοκογλύφους της για την εξεύρεση λύσης των προβλημάτων της δηλαδή τι ανταλλάγματα-φιλέτα έχουμε να προσφέρουμε μήπως και καθησυχάσουμε την λαιμαργία τους. Η κυβέρνηση και το οικονομικό της ιερατείο των διακόνων, συνεπικουρούμενη από τα περισσότερα ΜΜΕ, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα περισσότερα μέτρα με πρόσχημα ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση. Η νέα αφαίμαξη γυρεύει 23,5 δις ευρώ και απαιτεί την αναδιάρθρωση-διάλυση των επικουρικών ταμείων, την οριζόντια περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των αποδοχών στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των επενδύσεων στις ΔΕΚΟ, τη συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, εφοριών και αστυνομικών τμημάτων, την αύξηση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κ.λ.π. Όλα αυτά οδηγούν την πατρίδα μας στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Το φως που διαφαίνεται στο τούνελ είναι εκείνο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της παρακμής με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει. Εικόνα θολούρας, αναβρασμού και ανεξέλεγκτου εκνευρισμού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου. Οι διαφωνίες προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος των κυβερνητικών παραγόντων έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση. Η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού μας κάνει να είμαστε ως κυβερνητική παράταξη όλοι ζαλισμένοι.  Δεν μπορούμε πλέον να πείσουμε, ούτε καν να διασκεδάσουμε, τις ανησυχίες των πολιτών για τις φήμες των νέων μέτρων που έρχονται.
        Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τονίσει πολλές φορές ότι η πορεία που χάραξε η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίσει θύελλες. Καμιά οικονομία σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ανάπτυξη, ούτε μπορεί να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση με την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και την μείωση της κατανάλωσης. Η μακρόχρονη ύφεση δεν βοηθά ούτε την ανασυγκρότηση του κράτους ούτε την εξυγίανση του κρατικοδίαιτου τραπεζικού συστήματος. Με τα αντιπαραγωγικά μέτρα που συνεχώς επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επανάκαμψη της Ελλάδας στις αγορές θα είναι προσδοκία και όνειρο μόνο των κυβερνητικών παραγόντων. Γι’ αυτό είναι η ώρα των μεγάλων και θαρραλέων αποφάσεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και του σεβασμού των πολιτών. Δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε ψευδαισθήσεις και απάτες που σερβίρουν άκοπα και ανερυθρίαστα οι ερασιτέχνες κυβερνητικοί παράγοντες.

Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Χρειαζόμαστε δεξιοτέχνες πολιτικούς που θα πείσουν τα γεράκια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου ότι μόνο με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους που θα συνοδευτεί με δραματική μείωση των επιτοκίων θα μπορέσουμε να ανασάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε σαφές στους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των G20 για την αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς την συμβολή των εταίρων μας δύσκολα θα εξισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά.
Πριν λοιπόν ξεσπάσουν οι θύελλες η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλογιστεί σοβαρά την κατάσταση της χώρας και να επεξεργαστούν οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι οι παρέες ένα Εθνικό Σχέδιο για την λύση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της χώρας. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες της χώρας. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιστρέψει άμεσα την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς στον πιο κρίσιμο τομέα και η χώρα κινδυνεύει να ζήσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές.
Αυτές που έπρεπε να είχανε γίνει …χθες.
Οι Έλληνες δεν φοβούνται ούτε τις αλήθειες, ούτε τις θυσίες, αλλά τα κενόδοξα φληναφήματα και τους ρηχούς πολιτικούς απεχθάνονται. Πρέπει επιτέλους να απομακρυνθούν οι ματαιόδοξοι κενολόγοι  από την κυβέρνηση. Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style. Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χ. Τρικούπης.

 

Υ.Γ. Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στον κ. Ραγκούση όχι τόσο για τον αυταρχισμό του αλλά γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: