Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Βανδαλισμοί κ ζημιές του γλυπτού "Σέρφερ" στην παραλία της Μπούκας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας. ΦΩΤΟ

Βανδαλισμοί κ ζημιές διαπιστώθηκαν στο γλυπτό που κοσμεί την παραλία της Μπούκας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, αφού αποκολλήθηκαν κομμάτια από τα εκατοντάδες που το αποτελούν.

 Μερικά από αυτά βρέθηκαν από τον ίδιο που το φιλοτέχνησε (Κώστας Πιέτας) τριγύρω από το γλυπτό που τα περιμάζεψε κ άλλα που δεν βρέθηκαν. Ο ίδιος δήλωσε πώς θα επιμεληθεί για την αποκατάσταση η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά κ κοστοβόρα , αφού η βαφή του είναι ειδική  για να αντέχει σε συνθήκες κοντινές στην θάλασσα. 

Επίσης στο σημείο δεν έχει παροχή ρεύματος κ θα πρέπει να γίνει μια κάποια κινητοποίηση του τοπικού φορέα του Δήμου Ζαλόγγου για την αποκατάσταση της ζημιάς, αυτό θα απασχολήσει υπαλλήλους κ μηχανήματα για κάποιες ώρες ενώ θα απασχολούνταν για την αποκατάσταση άλλων έργων του δήμου. 

Να αναφέρουμε τέλος ότι το γλυπτό αυτό έχει παραχωρηθεί κ ανήκει στο Δήμο Ζαλόγγου - Πρέβεζας ,δήμος όπως ξέρουμε όλοι είναι οι πολίτες που τον απαρτίζουν.  Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ο "Σέρφερ" της Μπούκας που έχει γίνει ατραξιόν της παραλίας κ πολύ επισκέπτες βγάζουν της αναμνηστικές φωτογραφίες τους, ανήκει σε όλους μας, εκτός όπως φαίνεται από κάποιους που δεν θέλουν να ανήκει σε όλους αλλά τα θέλουν όλα δικά τους, ή δεν τους ενδιαφέρει το σύνολο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: