Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Τα παιχνίδια της μοίρας...... ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος

 Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Σας γράφω  τώρα τον μήνα  Μάη που είναι ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου  όπως η φύση ξυπνά οπό τον λήθαργο  του χειμώνα έτσι και ο άνθρωπος  έχει αυξημένες ορέξεις ερωτισμού καμιά φορά ξεχνιέται και μπαίνει σε ξένο αμπέλι. Ναι ίσως να  είναι  ξέφραγο μπορεί να μην βλαστολογείτε καλά  και ίσως να φταίει και ο νοικοκύρης πάντως το ξεχέρσωμα που κάνει ο γείτονας είναι καλύτερο από του αφεντικού που αυτός το μαθαίνει τελευταίος. 
Ο  Μεγάλος γυναικολόγος καθηγητής συγγραφέας και πολιτικός Λούρος, γράφει για τον απατημένο που το μαθαίνει τελευταίος. Λέει λοιπόν αυτός ο μεγάλος γιατρός,  έχω μια καλή παρέα  ένα απίθανο ζευγάρι το πρόβλημά τους ότι είναι  άτεκνοι, με τα πολλά τους πείθω να   εξετάσω την σύζυγο. Οπότε την εξετάζω και την βρίσκω μια χαρά και απευθύνομαι στον σύζυγο που με πολλά παρακάλια τον πείθω να πάει σε έναν ανδρολόγο να τον εξετάσει.  
Και   έτσι έγινε, ο γιατρός  διέγνωσε πρόβλημα και είναι αδύνατο να τεκνοποιήσει, τώρα τι κάνουμε αφού η  κυρία ήθελε οπωσδήποτε να τεκνοποιήσει. Τους ρίχνω μια ιδέα και  άμα   πιάσει έπιασε. Έχω έναν γνωστό μου ένα  ανθρωπάκι έχει τέσσερα παιδιά αυτόν θα φωνάξουμε να παίξει τον ρόλο του πατέρα και έτσι  έγινε και επί αμοιβή. Ο  χρόνος περνούσε αλλά η  κυρία τίποτα [εδώ πρέπει να διευκρινίσω τότε δεν υπήρχαν τα μέσα, τράπεζα σπέρματος και ότι άλλο προχώρησε η επιστήμη σήμερα] με τα πολλά εξετάζουν τον υποψήφιο πατέρα και ο γιατρός έκανε την διάγνωση ότι ο κύριος αυτός ποτέ δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει και ας είχε τέσσερα παιδιά.                                                                       
 Ίσως οι παλαιοί να θυμούνται ένα τραγούδι του εβδομήντα η  [ Ρίτα ]  με τον Γιάννη Βογιατζή αυτή την υπέροχη  φωνή.  Αναφερόταν σε δύο νέους που αγαπιότανε αλλά υπήρχε κόλλημα οι οικογένειες ήταν γνωστές  και   η  μαμά   της Ρίτας τα έφτιαξε με   τον   μπαμπά του νεαρού και έτσι μας προέκυψε  η Ριτα ο νεαρός το έμαθε και πήγε στην μάνα του και της λέει   
     Μαμά δεν αντέχω την Ρίτα αγαπώ η μοίρα το φέρνει μα πως να στο πω.                           
 Η μαμά που ήταν ενήμερη γιατί και αυτή είχε κάνει την κουτσοκέλα της του απαντά: η Ρίτα παιδί  μου θα γίνει δική σου γιατί δεν είναι αδερφή σου, να πεις του μπαμπά  σου δεν είναι μπαμπά σου και να την παντρευτείς.                                                                                           Συμπέρασμα  ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος



Γιώργος Γιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: