Κυριακή 8 Μαΐου 2022

40 χρόνια Σελλαδίτικα Νέα

Tα «Σελλαδίτικα Νέα» γράφουν, αλλά και καταγράφουν την ιστορία του χωριού μας, είναι ο συνδετικός κρίκος των απανταχού Σελλαδιτών. Με την έλευση του 2022 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Το πρώτο φύλλο δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του “μακρινού” 1982, όταν πρόεδρος της Αδελφότητας ήταν ο Γιάννης Χαβέλας, μια πρωτοποριακή απόφαση για τα δεδομένα της επόχής. και έκτοτε, εκδίδονται αδιάλειπτα, παλαιότερα κάθε δύο μήνες και πλέον κάθε τρεις.

Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας καταγράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του χωριού μας. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, οι παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του,αλλά και οι καθημερινές ιστορίες, οι αξίες, οι επιτυχίες των ανθρώπων του.

Σε αυτές τις δεκαετίες, η εφημερίδα ήταν ασυμβίβαστη στα κακώς κείμενα,δεν υπηρέτησε ποτέ κανένα συμφέρον, ούτε κομματικό, ούτε προσωπικό, ούτε κερδοσκοπικό. Δεν χρωστούσε σε κανέναν, δεν ζήτησε ποτέ εξυπηρετήσεις και, έτσι, κατάφερε να επιτελέσει το καθήκον της όπως έπρεπε.

Η σταθερή πορεία των εφημερίδας όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα της αγάπης των απανταχού Σελλαδιτών, που, από όλη την Ελλάδα και από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αγκάλιασαν την εφημερίδα, την έβαλαν στα σπίτια τους. Αλλά και της ανιδιοτελούς προσπάθειας των εκάστοτε διοικητικών συμβουλίων.

Τα «Σελλαδίτικα Νέα» βραβεύθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το Μάιο του 2014, σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στον τόπο, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει αυτά τα χρόνια. Δεν τη θεωρούμε δεδομένη και για αυτό προσπαθούμε να την τιμούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Το ταξίδι συνεχίζεται 1982…

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: