Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ιόνια- Τζουμέρκα, στην τελική ευθεία..

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα από την Ιόνια Οδό προς τα Τζουμέρκα, που θα προσφέρει γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε ένα μέρος από τα χωριά της περιοχής.

Ο δρόμος, σύμφωνα και με την τελευταία παράταση που είχε δοθεί, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Από την πρόοδο των εργασιών κάτι τέτοιο δείχνει απολύτως εφικτό, παρότι το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, προκαλεί ένα γενικότερο μούδιασμα στις εργοληπτικές εταιρείες.

Tο βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Επίσης περιλαμβάνει την εγκατάσταση οδοφωτισμού σε κατάλληλο μήκος και διάταξη και στους 5 ισόπεδους κόμβους με σκοπό τον πλήρη φωτοτεχνικό έλεγχό τους ενώ θα κατασκευαστεί και γέφυρα μήκους 134 μέτρων.

Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2018 και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η ολοκλήρωση του δρόμου τον Ιούνιο του 2021 κάτι που δεν κατέστη εφικτό λόγω και των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία.

Έτσι δόθηκαν οι προβλεπόμενες παρατάσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Οκτώβριο θα είναι σε χρήση. Τα χρονοδιαγράμματα άλλωστε για όλα τα έργα πλέον είναι ασφυκτικά καθώς το ΕΣΠΑ οδεύει προς το κλείσιμό του.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: