Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Καμία προκαταβολή χωρίς προηγούμενη συμφωνία για την τιμή λένε οι κτηνοτρόφοι στους γαλατάδες


Να μην παίρνουν προκαταβολές αν δεν συμφωνούν στην τιμή, συνιστά προς τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου

Μάλιστα, η Ομοσπονδία καλεί τους κτηνοτρόφους, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή «στα ψιλά γράμματα» και όσοι συνάψουν συμφωνητικά και να μην υπογράφουν ότι τους δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκόμοι γιατί όπως λέει «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος». 
Την ίδια ώρα, σκληρή αναμένεται η διαπραγμάτευση, καθώς ήδη κάποιοι γαλατάδες σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες με κτηνοτρόφους ώστε να φρενάρουν την ανοδική πορεία της τιμής στο αιγοπρόβειο, που πρώτη επεσήμανε η Agrenda.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου που σε λίγο ξεκινάει καλεί όλους τους συνάδελφους κτηνοτρόφους να μην παίρνουν προκαταβολή χωρίς προηγουμένως να έχουν συμφωνήσει συγκεκριμένη τιμή για το αιγοπρόβειο γάλα μέσω συμφωνητικού. Ξέρουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια περνάμε μια δύσκολη περίοδος, μια περίοδος όπου παλεύουμε για να επιβιώσουμε ως κλάδος. Για να μπορέσουμε όμως να τα καταφέρουμε πρέπει να προχωρήσουμε στην σύναψη συμφωνητικών που θα μας διασφαλίζουν την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος για όλη την επόμενη γαλακτική περίοδο. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν στα ψιλά γράμματα όσοι συνάψουν συμφωνητικά και να μην υπογράφουν ότι τους δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες και οι τυροκόμοι γιατί στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Γιάννης Γκουρομπίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: