Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας… Προς νέα παράταση το Κτηματολόγιο



Σε λίγες μέρες, στις 16 Σεπτεμβρίου, λήγει και η παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, ωστόσο τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και η προσέλευση περιορισμένη. Εκτιμάται ότι μέχρι τώρα το 50% των ιδιοκτητών έχει περαιώσει την διαδικασία η οποία αποδεικνύεται χρονοβόρα και δύσκολη. Ήδη από την Ήπειρο προβάλλεται με έμφαση και πάλι το αίτημα νέας παράτασης καθώς διαπιστώνεται ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δυσκολεύεται σημαντικά στην συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Το αίτημα αυτό έχει διαβιβαστεί τόσο στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων όσο και των νομών Άρτας και Πρέβεζας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το  Υπουργείο προγραμματίζει παράταση ενός έως δύο μηνών στα προγράμματα κτηματογράφησης όλης της χώρας.
Στο ΥΠΕΝ διαμηνύουν ότι θα είναι και η τελευταία παράταση που θα δοθεί στους πολίτες για την υποβολή των δηλώσεων καθώς η κτηματογράφηση σε δύο μήνες συμπληρώνει ένα χρόνο από την έναρξη του προγράμματος αλλά η προσέλευση του κόσμου –με όλες τις ιδιαιτερότητες της τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία αφορά ορεινές και αγροτικές περιοχές- είναι ακόμη πολύ περιορισμένη διακυβεύοντας κάθε σχεδιασμό για την ολοκλήρωση του έργου.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται από το υπουργείο ακόμη και νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά πιο αυστηρό το πλαίσιο αλλά και θα επιβάλλει κυρώσεις σε εκείνους που δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους στο κτηματολόγιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: