Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Από την Μόρια έφτασαν σε Κατσικά και Φιλιππιάδα… Γεμίζουν και πάλι οι καταυλισμοί


Η Μόρια αδειάζει και τα Κέντρα Φιλοξενίας στην ενδοχώρα ξαναγεμίζουν. Το προσφυγικό είναι εδώ, αποτελεί ένα από τα μεγάλα θέματα της χώρας και ένας νέος κύκλος μετακινήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες από την Λέσβο έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στον Κατσικά και στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη όπου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής στην Ήπειρο. Κι αν δύο χρόνια πριν στηνόταν πρόχειρα σκηνές για να φιλοξενήσουν οικογένειες από την Σύριοι αυτή την φορά η εικόνα εντελώς διαφορετική καθώς ανάμεσα στους 240 που ήρθαν στην περιοχή υπάρχει μόνο μία οικογένεια από την Συρία.
Στον Κατσικά έφτασαν έξι λεωφορεία τα οποία μετέφεραν συνολικά 206 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από το Αφγανιστάν. Συνολικά 189 Αφγανοί εκ των οποίων οι 110 ενήλικες και τα υπόλοιπα παιδιά.
Οι έντεκα είναι υπήκοοι Κογκό και μόλις μία οικογένεια Σύριοι.
Ένα λεωφορείο με 34 μετανάστες έφτασε στην Φιλιππιάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθούν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή.
Η Ήπειρος φιλοξενεί πάνω από δύο χιλιάδες άτομα τόσο στα οργανωμένα κέντρα υποδοχής όσο και σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: