Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μορφωτικός Σύλλογος του Κομμένου Άρτας, διοργάνωσε έκθεση εικαστικών με τον τίτλο << Αίματος χρώμα >>.


Μια εξαιρετική προσπάθεια!
Ο Μορφωτικός Σύλλογος του Κομμένου Άρτας, εν όψει της 76ης επετείου του ολοκαυτώματοςτης 16ης Αυγούστου 1943, οργάνωσε και υλοποίησε έκθεση εικαστικών με τον τίτλο << Αίματος χρώμα >>.

Η έκθεση που λειτούργησε από τις 6 έως και τις 25 Αυγούστου στο Δημοτικό σχολείο του Κομμένου, αποσκοπούσε αποκλειστικά στην απόδοση φόρου τιμής των κατοίκων του χωριού απέναντι στα 317 αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ο Σύλλογος θεώρησε ότι θα συνιστούσε την πλέον εύγλωττη έκφραση οδύνης των απογόνων για τους προγόνους τους κι ότι θα αποτελούσε επίσης μια κραυγή καταδικαστική του ιμπεριαλισμού και του πολέμου, γενικά, με τις συνέπειές του!
Φυσικά η ιδέα του Μορφωτικού Συλλόγου θα ήταν μη υλοποιήσιμη χωρίς την ανιδιοτελή και γενναιόδωρη προσφορά έργων ζωγραφικής από 14 καλλιτέχνες. Των : Ιωάννας Χρηστάκου, Κατερίνας Ασλανίδου, Ουρανίας Βολονάκη, Δήμητρας Βελισσάρη, Πόπης Σαρρή, Μαρίας Λιάκου, Γιάννη Ανδρειωμένου, Κάλλιας Παπαθεοδώρου, Ελισάβετ Κεχαγιά, Εύας Μελά, Φοίβου Σοφικίτη, Μάρθας Κορίτσογλου, Χρήστου Παππά και Κων/νου Σεργιάννη.
Η γενική αποτίμηση αυτού του εγχειρήματος από το Σύλλογο ήταν αρκετά θετική. Η επισκεψιμότητα χαρακτηρίστηκε πολύ ικανοποιητική και κυοφορούσα αισιόδοξους οιωνούς για τη νέα γενιά που μεγάλο κομμάτι της προσήλθε με περιέργεια και ενδιαφέρον στην έκθεση.

Τέλος, παράλειψή μας θα ήταν να μην συγχαρούμε την ψυχή της όλης αυτής προσπάθειας την καθηγήτρια Δήμητρα Βλάχου με την οποία η Πανηπειρωτική προσδοκά μελλοντική συνεργασία.














Δεν υπάρχουν σχόλια: