Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

''Από τις πλαγιές της Πίνδου, στα παρχάλια του Πόντου''. Ένα ιστορικό, λαογραφικό, μουσικοχορευτικό ταξίδι της Αδελφότητας Κραψιτών Αθήνας, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018


''Από τις πλαγιές της Πίνδου, στα παρχάλια του Πόντου''. Ένα ιστορικό, λαογραφικό, μουσικοχορευτικό ταξίδι, που συνδιοργανώνουν, η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας; και η Ένωση Ποντίων ''Η Μαύρη Θάλασσα'', το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00'. στη Στέγη των Κραψιτών, Ηπείρου 41 & Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Δημήτριο(Μπραχάμι). Με την ομιλία του θα μας ταξιδέψει ο Ηπειρώτης ιστορικός Λευτέρης Παπακώστας, με την συνοδεία Ηπειρωτών και Ποντίων μουσικών.



«Από τις πλαγιές της Πίνδου στα παρχάρια του Πόντου».
Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθήνας & ΄Ενωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα».
Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Κραψιτών θα καλωσορίσουν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 7:00 μμ στη στέγη των Κραψιτών (πεζόδρομος Ηπείρου 41 έναντι πλ. Άρη Βελουχιώτη στον Άγιο Δημήτριο) όλους εσάς που θα θέλατε να είστε παρόντες σε ένα πολιτιστικό δρώμενο .
Την αναμόχλευση του θυμικού δύο διαφορετικών κόσμων που θα ενωθούν μαζί σε ένα λαογραφικό και μουσικοχορευτικό ταξίδι πίσω στην Ιστορία, όπου με τη βοήθεια του Ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα , θα ζωντανέψουν οι μνήμες, θα ακούσουμε ήθη και έθιμα, μουσικά ακούσματα, γεύσεις και αρώματα των δύο τόπων.


Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τους μουσικούς της Ένωσης Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα", Γιάννη Φωτιάδη, Γιάννη Καζαντζίδη, Φώτη Κοζυράκη, Παναγιώτη Καζαντζίδη και Γιώργο Σαρσαρίδη και της Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών από την κομπανία του Πέτρου Χαλκιά.



Στα «Παρχάρια» ή αλλιώς Γαϊλάδες για τους Έλληνες του Πόντου
Εσύ έλα α’ σο παρχάρ’, εγω α’ σην ξενητείαν, τ’ ομμάτια μ’ εσκοτείνεψαν α’ σην αροθυμίαν.
Στις Κορφές της Πίνδου και στο όρος Λάμκος για τους Κραψίτες Ηπειρώτες
Άιντε καλώς μωρέ καλώς ανταμωθήκαμαν. Άιντε εμείς οι ντερτιλήδες, μωρέ παιδιά καημένα, εμείς οι ντερτιλήδες παιδιά ξενιτεμένα.


Πρόκειται για μια εκδήλωση που την έχουν επιμεληθεί οι κυρίες, Ράνια Χρυσοχοϊδου-Κανάκη πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» και η κα Ελένη Καντζέλη πρόεδρος της Αδελφότητας Κραψιτών Αθηνών, καθώς και τα Διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων.
Θα προσφερθεί τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα από τις κυρίες των δύο συλλόγων.
Καλώς να ανταμωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: