Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Eπίσημη σχολή θαψίματος θέλουν να ανοίξουν οι Έλληνες νεκροθάφτες


Ο σύλλογος των επαγγελματιών της τελικής κατοικίας θέλει να φέρει το θάψιμο στον 21ο αιώνα

Mια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία πάρθηκε από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος (το κομμάτι της ταρίχευσης μάλλον απευθύνεται στους έλληνες φαραώ), της οποίας η 2η Σύνοδος Αντιπροέδρων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βόλο. Στο κονκλάβιο που πραγματοποίησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Μαγνησίας οι γκουρού των κηδειών, μεταξύ άλλων πληροφόρησαν το κοινό ότι οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας προχωρούν κανονικά, σε περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να φοιτήσει το θάψιμο σε ανώτερο επίπεδο.
Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, Νίκος Αγγελέτος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Ένωση, περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών και στην προσπάθεια που κάνει για να συναντηθεί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΟΜΕΔΙ, κ.κ. Σκουρλέτη και Σπίρτζη. Το ζήτημα των σχολών Σχολών Επαγγελμάτων Κηδείας ειδικά έχει αναλάβει ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, κ. Γιώργος Πλιάτσικας, ο οποίος τόνισε ότι τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν νέα τμήματα, όπως θα ήταν το συγκεκριμένο.
Όπως είπε:
«Η πρόταση που θα κάνουμε, επειδή δεν προβλέπεται ίδρυση τέτοιας σχολής από το Υπουργείο Παιδείας, είναι να προτείνουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα για όποιον επιθυμεί να λάβει βασικές γνώσεις πάνω στο λειτούργημα και στη συνέχεια να πιέσουμε την Πολιτεία για να δημιουργηθεί θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο»
Οι Έλληνες νεκροθάφτες έχουν φυσικά έτοιμη και την πρόταση για το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα συζητηθεί πιο στενά με τον πρύτανη. Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τον θάνατο του Σάκη Νικολόπουλου, πατέρα του Αντιπροέδρου Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρα Νικολόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: