Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

"Θέριζαν" στην Αετομηλίτσα αρωματικά... Τρεις συλλήψεις Αλβανών


Νέες συλλήψεις Αλβανών, αυτή την φορά στην Αετομηλίτσα, για συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Στην μία περίπτωση ο δράστης "θέριζε" το γνωστό λουλούδι του Δαρβίνου ή "δρακάκι" όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι και στην δεύτερη δύο δράστες είχαν μαζέψει κράταιγο, που θεωρείται το βότανο της καρδιάς! Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου και ειδικότερα των Ιωαννίνων αποδεικνύουν καθημερινά ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της μοναδικής χλωρίδας της περιοχής παραμένουν προτεραιότητα. Και αποδεικνύεται μέσα από τις συχνές επιτυχίες αυτού του διαστήματος.
Οι συλλήψεις των τριών Αλβανών έγιναν στην περιοχή της Αετομηλίτσας στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο και τον 51χρονο στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει και να μεταφέρουν πεζοί τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητες αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους 75 κιλών και πεντακοσίων 500 γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην ίδια περιοχή τον 65χρονο αλλοδαπό, διότι κατελήφθη να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους οκτώ κιλών και 500 γραμμαρίων, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.


Οι ποσότητες των θεραπευτικών φυτών κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: