Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό φρέσκες σαρδέλες
1 λεμόνι το χυμό του
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μπούκοβο
1.κ.σ κολιανδρο
2 κ.σ. μούστο
2 κ.σ . ελαιόλαδο
10-15 ρόγες από σταφύλι
2-3 φουντούκια σπασμένα
αλάτι και πιπέρι
Βγάζετε τα κεφάλια από τις σαρδέλες,
τα έντερα και τη ραχοκοκαλιά και τις
πλένετε πολύ καλά.
Τις βάζετε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί
κουζίνας.
Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με το
εσωτερικό τους προς τα πάνω.
Τις ραντίζουμε με το λεμόνι και τις
αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα.
Ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι, μούστο
, και αλάτι, πιπέρι , πασπαλίζουμε με το
μπούκοβο, το σκόρδο, τον άνηθο, κολιανδρο,
ραντίζετε με το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε
με πλαστική μεμβράνη.
Τοποθετείστε στο ψυγείο και μετά από
12 ώρες θα είναι έτοιμες για να τις
απολαύσουμε
Σερβίρετε με ρόγες από σταφυλι,φουντουκια
,ρόκα και πάνω σε μια κρέμα μαγιονέζας
με λεμόνι.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΠΕΙΡΟ
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου