Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αφιερωμένο στον Χρήστο Τούμπουρο.


Γράφει ο Αθανάσιος Δημ. Στράτης.

Δεν ξέρω πολλά για τα γονίδια και την κληρονομικότητά  τους. Είναι όμως στιγμές που αναλογίζεται κανείς την προσφορά των ανθρώπων στην κοινωνία από παππού σε  πατέρα και γιό. Μια τέτοια κληρονομιά ίσως βρήκε ο αγαπητός Χρ. Α. Τούμπουρος, ο συνεργάτης του ROMIANEWS και όχι μόνο. Επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου του, παρουσιάζω εδώ, δύο δημοσιεύματα σχετιζόμενα πιθανώς με τους προγόνους του.
Το πρώτο δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (της 22 Νοεμβρίου ή 5 Δεκεμβρίου 1909) με ανταπόκριση από την Άρτα. Αφορά τον ευεργέτη Απ. Κων. Τούμπουρο και το υδραγωγείο των Αγνάντων.
Το δεύτερο δημοσίευμα είναι και πάλι από την ίδια εφημερίδα ( 27 Νοεμβρίου 1911) και το υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγνάντων Βασίλειος Τούμπουρος. Απευθύνεται προς τους βουλευτές της Άρτας Ευάγγελον Γαρουφαλιάν και Σπυρίδωνα Σίμον και αφορά τα περί παραγωγής κούμαρου του χωριού και της περιοχής.
Παραθέτουμε αυτούσια τα δύο δημοσιεύματα και την προτροπή να συνεχίσει ο σημερινός Τούμπουρος τις δικές του δημοσιεύσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια: