Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

2ήμερες εκδηλώσεις 29/30-4-2018 στη Μυτιλήνη " ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΣΕΛΤΣΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΜΥΤΙΛΗΝΗ ".

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ    
                                        
   Ολοκληρώθηκαν χθες με μεγάλη επιτυχία  οι διήμερες εκδηλώσεις  με θέμα ‘’ΤΟΠΟΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΣΕΛΤΣΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΜΥΤΙΛΗΝΗ’’ που πραγματοποιήθηκαν στην Μυτιλήνη  29/30  Απριλίου 2018  Ήταν ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων ενός τριετούς προγράμματος με εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση.  Αυτό υλοποιείται από  ομάδα εκπαιδευτικών των  Α/θμιων Δνσεων Αιτ/νίας-Λέσβου, και συνδιοργανωτές  τους τρεις δήμους Γ. Καραϊσκάκη Άρτας-Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου-Μυτιλήνης τον  Πολιτιστικό Σύλλογο της ΄Αρτας ΄΄Ο Μακρυγιάννης΄΄  και την Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας. Αυτό θα κορυφωθεί το 2021 με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
  Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η διάδοση της ιστορίας και της παράδοσης, η σύσφιξη σχέσεων με τόπους εντός και εκτός Ελλάδας με παρόμοια ιστορία και η συνεργασία σε θέματα πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις μνήμης στους τρείς αυτούς ΤΟΠΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣ  εντάσσονται  στον θεματικό κύκλο που προαναφέραμε ως ιστορική  προσέγγιση και κατανόηση των γεγονότων σε  εκπαιδευτικό επίπεδο. Να γίνει η ιστορία μας κτήμα των της μαθητικής κοινότητας με θέματα που αν και άγνωστα στο ευρύ κοινό εν τούτοις   είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας.  Διοργανώνονται δε όπως προαναφέραμε από φορείς των τριών αυτών τόπων.
       Ξεκίνησαν με την Ημερίδα πέρυσι στις 2 Αυγούστου 2017 στο χωριό μας στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, και μετά τη Μυτιλήνη θα ακολουθήσει γύρος εκδηλώσεων στους υπόλοιπους τόπους  θυσίας.
 Η Αδελφότητα Πηγιωτών ΄Αρτας αισθάνεται την ικανοποίηση για την  συμβολή της κατά το σκέλος των υποχρεώσεων που την αφορούν,  στην επιτυχία των διήμερων αυτών εκδηλώσεων αφού συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές και  συμμετέχοντες του προγράμματος. Κυρίως όμως  με την συντονίστρια του προγράμματος συνδημότισσα μας  εκπαιδευτικό Νεκταρία Στούκα από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι σήμερα  ώστε να προετοιμαστεί αυτή η εκδήλωση να αρθούν οι όποιες δυσκολίες υπήρχαν στην υλοποίηση των στόχων αυτών ενώ βοήθησε αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση πλήθους δυσχερειών  που ανέκυπταν.  Στην όλη  προσπάθεια  και επικοινωνιακό επίπεδο προβολής και ενημέρωσης βοήθησε πολύ  και ο συμπατριώτης μας απο το Ευρωπαικό κοινοβούλιο Αντώνης Κοσσυβάκης προκειμένου να  προβληθεί τοσο η το πρόγραμμα και η εκδήλωση  όσο και η ιστορικότητα της Ι.Μονής Σέλτσου  μέσω της ΕΡΤ του STAR  ΚΕΝΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ,του   IOANNINA TV, και του  ARTTV. Επίσης εκτεταμένη δημοσιότητα και αναφορές στην εκδήλωση έκαναν και τα Εντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε της Ηπείρου  Αιτ/νιας και Μυτιλήνης μπλογκς και εφημερίδες.
      Λόγοι ανυπέρβλητοι δεν μας επέτρεψαν να βρεθούμε και εμείς στη Μυτιλήνη  ώστε να  συμμετέχουνε στην χαρά των εκδηλώσεων.  Ο νους μας και η καρδία μας ήταν μαζί  με το Σέλτσο που εκεί αντάμωσε το Μεσολόγγι και το Μανταμάδο του Αγ. Ταξιάρχη. Το ελπίζουμε στην επόμενη εκδήλωση της Μυτιλήνης.


          Στην εκδήλωση αυτή η Αδελφότητα Πηγιωτών ΄Αρτας   απεύθυνε  χαιρετισμό  ενώ φιλοτέχνησε  τιμητική πλακέτα  για την   εκπαιδευτικό Μαρία Τζουρά στην Α/θμιας εκπαίδευσης Λέσβου μιας εκ των βασικών συντελεστών αυτής της εκδήλωσης  και την οποία επέδωσε ο συγχωριανός μας δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Γ. Καραϊσκάκη  και μέλος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας  Αιμίλιος Αντωνάκης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς  ο Δήμαρχος Γ. Καραισκάκη Περικλής Μίγδος  ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου  Τάσος Σκαρμούτσος  ο   επικεφαλής  της αντιπολίτευσης του δήμου Γ.Καραισκάκη Δημήτριος Γαλλίκας  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών και δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κουρτέσας ο δημοτικός σύμβουλος Αιμίλιος Αντωνάκης  ο Δν/της Α/Βαθμ. εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας   Χρήστος Κολοβός ,η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου  ΄Αρτας ΄΄Ο Μακρυγάννης΄΄ με το χορευτικό του συλλόγου Αξιώτη Μιμίκα  απο τον Σύλλογο γυναικών  Δήμου Γ,Καραισκάκη ΄΄Λένω Μπότσαρη '' η Ματίνα Γαλλίκα  και  η Μαριάνθη Σιώτη συγχωριανή μας.
       Συγχαίρουμε την συμπατριώτισσά μας και συνδημότισσα εκπαιδευτικό Νεκταρία Στούκα  συντονιστή του προγραμματος,  την διευθύντρια εκπαίδευσης Λέσβου  Αικατερίνη  Στρατάκη   και μέσω αυτών, όλους τους συνδιοργανωτές της που όλο αυτόν τον καιρό αθόρυβα μεθοδικά έφεραν εις πέρας  σχεδόν όλο το βάρος  της Ημερίδας αυτής  από  οργανωτικής πλευράς. Επίσης τον δήμο Μυτιλήνης για την φιλοξενία της εκδήλωσης στο Δημοτικό θέατρο και την Μονή Ταξιαρχών στο Μανταμάδο και τους χορηγούς της εκδήλωσης.     Τέλος απευθύνουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες  και συντελεστές της  μαθητές, εκπαιδευτικούς και χορευτές, περιμένοντας τον επόμενο κύκλο  του προγράμματος αυτού.                               





















            Καλή Επιτυχία σε αυτό το υπέροχο  ταξίδι της ιστορικής μνήμης μας.
                                                                     
                    ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: