Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Τα αγριογούρουνα κάνουν… παρέλαση!


Παρέλαση κάνουν τα αγριογούρουνα στα περισσότερα χωριά της Ηπείρου. Ο πληθυσμός τους χρόνο με τον χρόνο αυξάνει, με αποτέλεσμα τους θερινούς μήνες, να δημιουργείται ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.
Οι ζημιές στις καλλιέργειες, ειδικά στα καλαμπόκια, είναι ήδη αρκετές και οι άνθρωποι της υπαίθρου, εκφράζουν έντονους φόβους ότι το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα ενταθεί.
Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει στα χωριά είναι λίγοι.
Τα αγριογούρουνα, το διάστημα που το κυνήγι σταματά, φτάνουν ακόμη και σε απόσταση λίγων μέτρων από τις αυλές των σπιτιών προκειμένου να αναζητήσουν τροφή και νερό.
Στο πέρασμά τους, στην κυριολεξία οργώνουν τα πάντα.
Το θέμα δεν είναι καινούριο. Πέρυσι μάλιστα έφτασε να απασχολεί ακόμη και την Βουλή! Με την διαφορά ότι ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν υπήρξε!1 σχόλιο:

Νικηφόρος Τσάτσης είπε...

Και νατανε καθαρόαιμα αγριογούρουνα ; Βοήθεια.......θα μου ριξουν και το πατρικό.........ηδη τα υπόλοιπα ταχουν οργώσει......κήπους τοιχους και....ριζες δένδρων,......Μάλλον δεν ακούει κανείς.......Ο Χοτζας κάποτε στην Αλβανια το αντιμετώπισε με ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΝΗΓΙ.....αλλοιως θα μας φανε και μας......SOS....SOS...SOS