Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

O Σύλλογος Αποδήμων Σκιαδιωτών Λάκκας Σουλίου ''Ο Άγιος Χριστόφορος'', συγκεντρώνει υπογραφές διαμαρτυρίας, για την παντελή έλλειψη νερού στο χωριό





To “μαρτύριο” της... σταγόνας βιώνουν οι κάτοικοι του Σκιαδά οι οποίοι δεν έχουν νερό να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Συλλέγουν υπογραφές τις οποίες θα καταθέσουν προς την Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι του Σκιαδά ενός από τα πιο ορεινά χωριά του πρώην Δήμου Λούρου.
Αιτία, η έλλειψη νερού από τα σπίτια του χωριού μια κατάσταση που έχει φέρει στα όριά τους τους περίπου 60 μόνιμους-ηλικιωμένους στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατοίκους- οι οποίοι αναγκάζονται να καλύπτουν βασικές τους ανάγκες χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο νερό το οποίο όμως επίσης βρίσκουν με μεγάλη δυσκολία αφού πρέπει να το κουβαλούν από τον Λούρο ελλείψει καταστημάτων στην περιοχή!
Σύμφωνα με τους κατοίκους του Σκιαδά νερό μπορεί να έρθει μόνο για μισή ώρα την ημέρα κι όχι σε καθορισμένες ώρες (ακόμη και τα μεσάνυχτα) ενώ από την Κυριακή οι βρύσες έχουν στερέψει εντελώς.
Αυτός είναι και ο λόγος εξάλλου που πολλοί απόδημοι Σκιαδιώτες δεν ήρθαν μέχρι τώρα στο χωριό αφού δεν θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν το καθημερινό νοικοκυριό τους (πλύσιμο ρούχων και πιάτων) αλλά ούτε να καλύψουν και τις ανάγκες της προσωπικής τους υγιεινής μεσούσης μάλιστα της θερινής περιόδου.

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο χωριό είναι χρόνιο , ωστόσο η υπομονή των κατοίκων έχει πλέον εξαντληθεί.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι , οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές αφού οι επισκευές που γίνονται διαρκούν για μία-δύο μέρες και μετά το χωριό μένει πάλι χωρίς νερό.

Ήδη, οι Σκιαδιώτες της Αθήνας αλλά και αυτοί που μένουν στην Πρέβεζα προχωρούν στην συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσουν υπόμνημα προς τις αρμόδιες αρχές (Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμο κλπ) καθώς και προς τον Εισαγγελέα της Πρέβεζας.
Όπως τονίζουν έως ότου βρεθεί μια οριστική λύση (όπως θα ήταν η μεταφορά νερού με αγωγό από τη Ρεματιά) οι αρχές θα πρέπει να βρουν εναλλακτικούς τρόπους εφοδιασμού των νοικοκυριών με νερό έτσι ώστε να πάψει το καθημερινό τους “μαρτύριο” που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή των ηλικιωμένων μοναχικών.



Διαβάστε το έγγραφο συλλογής υπογραφών
Προς: ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Ελ. Βενιζέλου & Μπαχούμη 2, 48100 Πρέβεζα
Κοιν/ση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, Πλατεία Πύρρου 1, 45221 Ιωάννινα
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Βορ. Ηπείρου 20, 45445 Ιωάννινα
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Ελ. Βενιζέλου 1, 48100 Πρέβεζα

Θέμα: προβλήματα ύδρευσης στην κοινότητα Σκιαδά Πρέβεζας

Στην κοινότητα Σκιαδά Πρέβεζας υπάρχει εδώ και πολλά έτη ζήτημα με την διαρκή και απρόσκοπτη ύδρευση των κατοικιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Δεν συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά συμβαίνει αρκετά συχνά και πρέπει να δοθεί λύση.
Η παραμέληση της λύσης του προβλήματος αυτού από τη νυν αλλά και από τις Δημοτικές Αρχές των προηγούμενων ετών έχει δημιουργήσει σειρά ζητημάτων στους κατοίκους, ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και επισκέπτες, όπως δισταγμό για και αποτροπή της επίσκεψης στην κοινότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, προβλήματα δημόσιας υγείας από πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές ύδρευσης και εν τέλει αποτρέπει στην χρήση της ακίνητης περιουσίας για την οποία πληρώνονται οι φόροι και τα δημοτικά τέλη στο Κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση από τους ιδιοκτήτες τους.
Οι παρακάτω υπογράφοντες που φέρουμε την ιδιότητα του κατοίκου κοινότητας Σκιαδά Πρέβεζας, ή και την ιδιότητα του δημότη Δήμου Πρέβεζας, ή και την ιδιότητα του ιδιοκτήτη-συνιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας ή και την ιδιότητα του συγγενή κατοίκων ή και την ιδιότητα του τακτικού επισκέπτη, στην κοιν. Σκιαδά, ζητούμε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρέβεζας στην άμεση εξεύρεση και εφαρμογή μιας μόνιμης λύσης στα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην κοινότητα σχεδόν κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι την εφαρμογή της μόνιμης ζητούμε την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της κοινότητας με προσωρινές λύσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η ερήμωση των ορεινών κοινοτήτων δεν γίνεται τυχαία. Έχει να κάνει με την παραμέληση από τις τοπικές και κεντρικές Αρχές του Κράτους και με την αδράνεια των κατοίκων. Εμείς, ως κάτοικοι μόνιμοι και προσωρινοί, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία της επίσημης ενημέρωσης του Κράτους για το πρόβλημα αυτό και ζητούμε από το Κράτος να αναλάβει τις δικές του υποχρεώσεις έναντι αυτού του αιτήματός μας.

(ακολουθούν υπογραφές)

Εφημερίδα ''Βήμα της Πρέβεζας''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: