Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνα Πρέβεζας βραβεύει τον κ. Δημ. Κολιό συγγραφέα του βιβλίου ''Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας 1913-2001'.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνα ''ο Άγιος Απόστολος Παύλος'', σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κερασώνα, στην εκδήλωση βράβευσης του συμπατριώτη μας Ιστορικού, Αρχαιολόγου και υπ. Διδάκτορα Παν/μίου Ιωαννίνων, κ. Δημητρίου Κολιού για την συγγραφή του βιβλίου του με τίτλο: ''Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας 1913-2001'
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος  
Λάμπρος Γάκης                                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                     Αικατερίνη Κοντογεώργου
Ομιλητές:
Κώστας Γκέτσης, Δημοσιογράφος-εκδότης εφημερίδας
Νίκος Αντωνιάδης, Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Ηπειρου
Συντονιστής: Νίκος Καρατζένης, Φιλόλογος-συγγραφέας.
Θα χαιρετήσουν:
Ο πρόεδρος του Eκπολιτιστικού Συλλόγου Κερασώνα, κ. Λάμπρος Γάκης και ο κ. Γιώργος Ζάψας, Περιφερειακός Σύμβουλος-Επικεφαλής παράταξης Συμμαχίας Ηπειρωτών. 




Ένα μικρό ψήγμα στην επιτυχία του βιβλίου, ''Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)'' του νεαρού συγγραφέα, Ιστορικού, Αρχαιολόγου και υπ. Διδάκτορα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Δημητρίου Κολιού,  επιθυμεί να προσθέσει ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Κερασώνα ''ο Άγιος Απόστολος Παύλος'' την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό σχολείο του χωριού. Ένα βιβλίο διαρκώς επίκαιρο και χρήσιμο ιδιαίτερα στις τωρινές κοινωνίες, όπου το δημογραφικά δεδομένα είναι αστάθμητοι παράγοντες. Το βιβλίο του Δημητρίου Κολιού, με την πλούσια βιβλιογραφία του, τα πολλά διαγράμματα και τους πολλούς πίνακες, καθώς και με την επιστημονική του τεκμηρίωση  ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το κατατάσσουν ανεπιφύλακτα σε ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό πόνημα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνα, ''ο Άγιος Απόστολος Παύλος'', το βράδυ της 13ης Απριλίου, διοργανώνει εκδήλωσης βράβευσης  για την απονομή επαίνου προς τον υπ. Διδάκτορα, κ. Δημήτριο Κολιό προκειμένου να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν όλοι οι συγχωριανοί-και όχι μόνο- ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον!
Τον κ. Δημήτριο Κολιό και το βιβλίο του, τους " γνώρισα " στην παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αθήνας , υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Τότε μου είχαν προκαλέσει εντύπωση τα θερμά λόγια των ομιλητών που είχαν διαβάσει το βιβλίο. Τα θεώρησα λόγια αβρότητας, αλλά αμέσως άλλαξα γνώμη όταν άνοιξα το βιβλίο και άρχισα να το διαβάζω. 
Από εκείνη την ημέρα πολλές φορές έχω προστρέξει στο βιβλίο του κ. Κολιού και έχω αντλήσει  πληροφορίες που χρειαζόμουν για να γράψω ένα άρθρο που αναφέρονταν στην περιοχή της Φιλιππιάδας και όχι μόνον.
Φίλε Δημήτρη σου εύχομαι το βιβλίο σου να έχει μακρύ ταξίδι, γιατί μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ, και περιμένουμε πλέον από εσένα την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για το νέο σου βιβλίο, γιατί τέτοιες πένες δεν πρέπει να μένουν άπραγες και ανεκμετάλλευτες.

Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για το ωραίο σου βιβλοο,πως μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ!Έρχεστε καθόλου Φιλιππιάδα; Το email μου είναι dimitrios.kolios@gmail.com! Στείλτε μου εκεί να σας πω πως μπορείτε να το προμηθευτείτε..