Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νέα διάκριση για τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη . Βράβευση και πιστοποίηση κορυφαίου Γευσιγνώστη certificate στις Βρυξέλλες

          
  ΣΕΦ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Οι δοκιμές από τους Σεφ έλαβαν χώρα το διάστημα από 17 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου 2016 στις Βρυξέλλες στο Βραβείο Ανώτερης Γεύσης   .
Η μεγαλύτερη ομάδα κριτών και διαμορφωτών γνώμης σε θέματα γεύσης.
Οι κριτές επιλέγονται για:
Την εξειδικευμένη πείρα τους σε σώματα κριτών τροφίμων και ποτών
Την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα τροφίμων και ποτών.
Την ικανότητα τους να περιγράψουν τα γευστικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που δοκιμάζουν.
Την φυσική τους ικανότητα να προτείνουν πιθανές βελτιώσεις στα προϊόντα που αναλύονται οργανοληπτικά.
Το σώμα κριτών του International Taste & Quality Institute - iTQi - είναι μοναδικό γιατί απαρτίζεται απο επαγγελματίες που επιλέχτηκαν προσεκτικά από τις μεγαλύτερες οργανώσεις αρχιμαγείρων, την "Association de la Sommellerie Internationale" (Διεθνής Ένωση Γευσιγνωστών)
Οι δοκιμαστές , επιλεγμένοι προσεκτικά από τις προαναφερθείσες οργανώσεις και το iTQi, έχουν εξασκηθεί για χρόνια στην αναγνώριση γεύσεων από όλο τον κόσμο.
Το iTQi είναι ο διεθνής οργανισμός που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό αυθεντικών ειδικών γεύσης, μία επιλογή που έχει σήμερα ως αποτέλεσμα να συντελέσει στην στερέωση της φήμης του Superior Taste Award (Βραβείου Ανώτερης Γεύσης) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λίγα λόγια για τον Τάσο Τόλη.
Ο Αναστάσιος Τόλης γεννήθηκε στο Ζερβό Πρεβέζης το 1959, κατόπιν μεγάλωσε στην Στουτγκαρτη της Γερμανίας με τους μετανάστες γονείς του.
Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει τους Ζήση Κεραμέα, Γιώργο Τσιώρο, Κώστα Κυριακόπουλο, Βαγγέλη Τσώκη, Βασίλη Αραποστάθη, Νίκο Μασάλα, Οδυσσέα Πρας, Κοσμά Λύρα, Απόστολο Ντήμα, Μαστροδήμο Ζήκο, Φουντουκάκη Θανάση, Γιάννη Θάνο, Καπλάνη Παναγιώτη, Παναγιώτη Μπέλεση, Βασίλη Λάμπου.
Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας με υποτροφία μετεκπαίδευσης στη Σχολή της Λοζάνης culinary school Lausanne με εξειδίκευση στην διοίκηση και οργάνωση της κουζίνας & food de beverage .

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με τα ξενοδοχεία Royal olympic Caravel – Hilton Athens ( Astir palace Vouliagmeni για 30 ετη ) και από το 2006 μέχρι σήμερα με την Palmie-bistro - αλυσίδα εστίασης .
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική δημιουργική κουζίνα αγάπα πολύ και την Γαλλική κουζίνα που την ξεχωρίζει για τις βάσεις, τις προδιαγραφές και τα στάνταρ που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Διακρίσεις:
Συμμετείχε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και σε αρκετούς από αυτούς συμμετείχα και ως κριτής των διαγωνισμών. Πρόσφατα του ενέκριναν 4 συνταγές με υπογραφή Paul Bocuse στο ευρωπαϊκό σημειωματάριο των καλύτερων και πιο διακεκριμένων σεφ. Έχει βραβευτεί από το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου για την προσφορά μου στην Ελληνική Γαστρονομία. Δημιουργίες του έχουν γευτεί αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι κτλ. Το 2007 καταχωρήθηκε στην Εγκυκλοπαίδεια WHO -IS- WHO της Ελβετίας που περιλαμβάνει προσωπικότητες και βιογραφικά, από τους τομείς Οικονομίας, Πολίτικης, Επιστήμης, Τέχνης, Πολιτισμού.
Το 2013 ανακηρύχτηκε από το ΔΣ του chef club of Greece επίτιμος Πρόεδρος.
Επίσης είναι Περιφερειάρχης της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου.              
                              Πιστοποίηση  Γευσιγνώστη  certificate   
              Tasos Tolis    ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Τάσος Τόλης είναι τακτικός συνεργάτης του ROMIANEWS και μας προσφέρει τακτικά μέσω του blog πολλές από τις υπέροχες συνταγές του. Επίσης δίνει καθημερινό αγώνα για να αναδείξει την γαστρονομία της Ηπείρου μαγειρεύοντας πάντα με τοπικά προϊόντα. Χαίρομαι που τον έχω φίλο, γιατί εκτός από αρχιμάγειρας των αρχιμαγείρων, είναι καλός οικογενειάρχης , υπέροχος άνθρωπος και ερωτευμένος με την Ήπειρο.

Φίλε Τάσο συγχαρητήρια και μην επαναπαύεσαι, περιμένουμε συνταγές.








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: