Εκτός από τον Λαφαζάνη και ο Βαρουφάκης σε συνεργασία με την Ελενα Παναρίτη και στέλεχος της Κουμουνδούρου που βολεύτηκε στο Υπ. Παιδείας ετοίμαζε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή αλά Πουέρτο Ρίκο.

Ο Βαρουφάκης είχε αναθέσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομματικό στέλεχος που έχει αποσπαστεί στο Υπουργείο Παιδείας! Καθημερινά οι πολίτες ανακαλύπτουν τον χαοτικό και επικίνδυνο Βαρουφάκη σε όλο του το μεγαλείο.
Καθημερινά συνειδητοποιούν πόσο παλαβοί είναι αυτοί που μας κυβερνάνε διαχρονικά.

Από τα αρπακτικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περάσαμε κατευθείαν στους Τσαρλατάνους του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο δε Βαρουφάκης ανταγωνίζεται πλέον την περίφημη Ρούλα Βροχοπούλου του γνωστού τηλεριάλιτι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα των Βορίδη-Πλεύρη  οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία για να τον οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η ομάδα των πέντε στελεχών  που είχε επιφορτίσει ο τέως υπουργός Οικονομικών  να αναλύει τις επιπτώσεις επιστροφής στο εθνικό νόμισμα  αποτελούνταν από στενά κομματικά και όχι κυβερνητικά στελέχη. 

Ενορχηστρωτής  της προσπάθειας ήταν στέλεχος του κόμματος αποσπασμενο στο υπουργείο Παιδείας.
Σημαντικό ρόλο είχε ακόμα ένα στέλεχος της «Κουμουνδούρου»  «φυτευτό» στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους, το οποία μάζευε τα αναγκαία  για τις αναλύσεις υπέρ της δραχμής τα οποία διοχέτευε στην συνέχεια  σε επιτελείο δύο άλλων στελεχών που ήταν σε άμεση επαφή με υψηλόβαθμο  κυβερνητικό στέλεχος.

Πρόσωπο αιχμής  στις διαδικασίες συζήτησης για την προοπτική της δραχμής ήταν ο σύμβουλος του Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας,  οι συζητήσεις φυγής προς τη δραχμή  ήταν τόσο προχωρημένες  ώστε οι συνεργάτες του τεως υπουργού  βρέθηκαν και σε επαφές με εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων που βοηθούσε εδώ και μήνες  την κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο στην πτωχευτική της διαδικασία.  Η χώρα αυτή,  υποφέροντας από μεγάλο δημόσιο χρέος,  χρεοκόπησε πριν από περίπου δέκα μήνες.

Μάλιστα η κ. Παναρίτη  είχε ρόλο παρακολούθησης των τεκταινόμενων  στην χώρα της κεντρικής Αμερικής.


Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι το σχέδιο της ομάδας Βαρουφάκη κάθε άλλο παρά τις επιπτώσεις φυγής στη δραχμή μετρούσε.
Το σχέδιο αναφερόταν σε οικονομικές και πολιτικές μέριμνες  που όφειλε να έχει η κυβέρνηση της Αριστεράς  για ένα διάστημα που θα διαρκούσε από 6 μήνες έως ένα έτος, όσο θα διαρκούσε η περίοδος αναταραχής  από τη μετάβαση στη δραχμή.

Σε αυτό το σχέδιο υπογραμμιζόταν  υπό μια συνθηματολογία περί εμπόλεμης κατάστασης  στην οποία η Ελλάδα θα βρισκόταν  και κάτω από επικοινωνιακό ορυμαγδό  περί οικονομικής επίθεσης  που δεχόταν    η πατρίδα  συνταξιούχοι και μισθωτοί θα έπαιρναν 30%  των μηναίων αποδοχών  και τα υπόλοιπα χρήματα θα πιστώνονταν σε λογαριασμούς με νόμισμα τη δραχμή.
Το παρόν σχέδιο δεν ήταν η μόνη προσπάθεια του Βαρουφάκη, ο οποίος ανοιχτά  πλειοδοτούσε υπέρ του σχεδίου  Σόιμπλε που εισηγούταν IOU.