Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η «Samsara» είναι για τους Βουδιστές ο τροχός των γεννήσεων. Αυτό το εξάλεπτο κλιπ, απόσπασμα μιας μοναδικής ταινίας- ντοκυμαντέρ, είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ανέβει μέχρι σήμερα στο YouTube

Αυτό το εξάλεπτο κλιπ είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχει ανέβει μέχρι σήμερα στο YouTube

Η «Samsara» είναι για τους Βουδιστές ο τροχός των γεννήσεων. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει την περιστροφή και την εναλλαγή. Η περιστροφή σχηματίζεται από την δύναμη μιας πρωταρχικής αιτίας που θέτει σε συνεχή κίνηση τον τροχό εναλλασσόμενων αιτιών και αποτελεσμάτων -γνωστό ως νόμο του κάρμα - και οδηγεί την Μονάδα, το Πνεύμα, στον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων.

«Samsara», όμως, είναι και ο τίτλος μίας σπουδαίας ταινίας ντοκιμαντέρ του Ron Fricke, για τα γυρίσματα της οποίας χρειάστηκαν 5 χρόνια και 25 χώρες! Έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Φεστιβάλ του Τορόντο.


Πρόκειται για το τρίτο μέρος μίας τριλογίας ταινιών - οι πρώτες δύο είναι οι Baraka (1992) και Chronos (1985) - του ίδιου δημιουργού, όπου εξερευνάται σε όλο της το εύρος η ανθρώπινη εμπειρία, πνευματικότητα και παρουσία πάνω στην πλανήτη.

Σύμφωνα με τον επίσημο δικτυακό τόπο της ταινίας, δεν πρόκειται για παραδοσιακό ντοκιμαντέρ, αλλά για ένα είδος οπτικοακουστικού διαλογισμού, δίχως λέξεις.

Ακολουθούν το πιο συγκλονιστικό ίσως εξάλεπτο απόσπασμα της ταινίας, καθώς και ολόκληρη η ταινία:

Για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: Samsara by Ron Fricke


Παρακολουθήστε εδώ, σε δύο βίντεο, το απόσπασμα, ως και ολόκληρη την ταινία ''Samsara by ron fricke''.





www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: