Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Για τις ...«φουκαριάρες» τις τράπεζες

Γελά με την ψυχή του για την καταστροφή του λαού

Ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνει λόγο για «κατάρρευση» των τραπεζών την ώρα που αυτές έχουν πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι τράπεζες και ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρούν νόμιμο και ηθικό να πάρουν τα σπίτια του ελληνικού λαού και πρώτα από τους αδύναμους 


Ξαναχτύπησε ο υπουργός Οικονομικών της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας. Αυτή τη φορά η ενασχόληση και ο «καημός» του είναι ο ταχύτατος πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του ελληνικού λαού. 

Ο «τεχνοκράτης» που δεν έχει αφήσει δημόσια θέση και αμοιβή βεβαίως στην ησυχία της, καθώς έχει περάσει από όλες, και μάλιστα με αποτυχημένη θητεία, ισχυρίζεται τώρα πως αν δεν πλειστηριάσει τα σπίτια των Ελλήνων, θα καταρρεύσουν οι «φουκαριάρες» οι τράπεζες. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο εντολοδόχος της τρόικα που παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών, προετοιμάζει το έδαφος, όσο μπορεί τουλάχιστον, για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών.
Άλλωστε, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για πώληση των «κόκκινων» στεγαστικών, και όχι μόνο, δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένα funds. Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει ούτε ένα ευρώ στα κρατικά ταμεία από τον έλεγχο της λίστας Lagarde και... δεκάδων άλλων τέτοιων λιστών θέλουν να βγάλουν στο «σφυρί» την πρώτη κατοικία των Ελλήνων. Η θλιβερή, από όλες τις απόψεις, συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έχει βάλει μπροστά τον μη εκλεγμένο Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να κάνει την «βρώμικη» δουλειά. 
Ο υπουργός Οικονομικών, που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης τρόικας και δανειστών, αφού βλέπει ότι κανείς δεν τον σταματά (γιατί προφανώς δε θέλει να τον σταματήσει), έχει βάλει πλώρη για την πλήρη ισοπέδωση και καταστροφή της χώρας και του λαού μας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά στην τεράστια φοροδιαφυγή που λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι αυτοί που στις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουν στη σχετική λίστα εσόδων από την φοροδιαφυγή ένα τεράστιο μηδενικό.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνει λόγο για «κατάρρευση» των τραπεζών την ώρα που αυτές έχουν πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι τράπεζες και ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρούν νόμιμο και ηθικό να πάρουν τα σπίτια του ελληνικού λαού και πρώτα από τους αδύναμους, με την πρόφαση ότι θα θεσπίσουν «δίκαια» κριτήρια. Η πρώτη κατοικία είναι κάτι που δύσκολα ο ελληνικός λαός θα αφήσει να περάσει έτσι στον «αέρα». Ειδικά, από τη στιγμή που το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται, οι φόροι αυξάνονται, οι μισθοί (για όσους εργάζονται) μειώνονται και η ανεργία καλπάζει.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο υπουργός Οικονομικών της, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους μερικές δεκάδες ακινήτων και χρωστούν τεράστια ποσά στο ελληνικό Δημόσιο, από κάποιους ολιγάρχες τους οποίους γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά προφανώς δε θέλουν να τους ταράξουν καλοκαιριάτικα και να χτυπήσουν ότι με «κόπο» έχτισαν τόσα χρόνια.
Οι υποτιθέμενες και δακρύβρεχτες «αντιδράσεις» μερικών βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων «ΠΑΣΟΚ» και ΝΔ μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, καθώς τώρα το δεκαπενταύγουστο δεν άφησαν πανηγύρι για πανηγύρι. Ορθώς βέβαια έπραξαν αφού και η κυβέρνηση που υπηρετούν μόνο για τα πανηγύρια είναι και μάλιστα αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ιδιαίτερα επιεικής και light.
Όσο αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και του συρφετού τους συνεχίζει να έχει την εξουσία στα χέρια της, ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης αλλά συνεχώς θα βυθίζεται στην καταστροφή, τη μιζέρια και τον θάνατο.

Του Κώστα Καπνίση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: