Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το τατουάζ, η παντόφλα και η οξυζενέ φίλη του Κασιδιάρη


Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τον Ηλία Κασιδιάρη, το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, την παντόφλα του και την οξυζενέ φίλη του. Φυσικά ο σταυρός, για να έχει και λίγη αρχαιολογική εσάνς ήταν φτιαγμένος από μαιάνδρους και είχε στη μέση και μια περικεφαλαία.

Η εφημερίδα, γνωστή για το ύφος της αλλά και τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή, προσδίδει λάιφ στάιλ στοιχεία για το πώς περνά ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, μαζί με τη Μις Τουρισμός. Η φωτογράφηση έγινε λίγη ώρα αφ' ότου ο Κασιδιάρης από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε ψευδοεθνάρχη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κι ότι πούλησε την Κύπρο. Αμέσως μετά, σα να μη συμβαίνει τίποτε, πήρε την ξανθιά αγκαλιά και πήγαν για μια βουτιά στη θάλασσα.

Πολύς λόγος βέβαια γίνεται για τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του «πολλά βαρύ» Ηλία Κασιδιάρη κι αν πρόκειται για μια τυχαία φωτογράφηση ή πράγματι αιφνιδιάστηκε και αποκαλύφθηκε το ναζιστικό προσωπείο του.
Όχι ότι δεν ξέραμε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και τις ναζιστικές καταβολές των περισσότερων εκ των στελεχών τους, αλλά μάλλον «περίεργη» είναι αυτή η φωτογράφηση.
Κι εξηγούμαστε: Αν θες να κρύψεις κάτι που δε θες να φανεί το κρύβεις, αν θέλεις όμως να το φανερώσεις ώστε να το απενοχοποιήσεις και να το «νομιμοποιήσεις» στη συνείδηση κάποιων, το κάνεις ακόμη πιο εύκολα. Παίρνει το μοντέλο παρέα, πας μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα για να κάνεις τα μπάνια σου, ειδοποιείς και τους «πρόθυμους» πάντα παπαράτσι και η δουλειά στήνεται μια χαρά. Δε λέμε ότι έγινε έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, αλλά θα μπορούσε.
Τι είναι το ναζιστικό σύμβολο για μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που αγνοεί παντελώς την ιστορία και δε θέλει και να τη μάθει; Ένα απλό τατουάζ είναι που αν το κάνει και με μαιάνδρους, τότε έγινε «ελληνικότατο» ασχέτως αν πρόκειται για ένα βάρβαρο σύμβολο.

Τι πιστεύουν μερικοί; Ότι κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέοι που ξημεροβραδιάζονται  στα γυμναστήρια για να κάνουν μπράτσα και να αποκτήσουν τσαμπουκά, ενδιαφέρονται για το τι είναι ναζιστικό σύμβολο; Το βλέπουν μάλιστα πάνω σε ένα καλοσχηματισμένο κορμί όπως αυτό του Κασιδιάρη, βλέπουν και τη σούπερ γκόμενα από δίπλα και σου λένε: «Μήπως να κάνουμε κι εμείς ένα τατουάζ με τη σβάστικα, να πλακωθούμε και στα βαράκια, μπας και βρούμε μια τέτοια ξανθιά;»
Έτσι, λοιπόν, ο Κασιδιάρης και κάθε Κασιδιάρης, δια της δημοσιότητας που του δίνει μια «παπαράτσι» φωτογράφηση, απενοχοποιεί το πιο φρικιαστικό σύμβολο της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Αυτό το σύμβολο που είχαν στο μπράτσο τους οι πρόγονοι των σημερινών Γερμανών, τους οποίους ο Κασιδιάρης και η παρέα του βρίζουν για τη στάση τους σε βάρος της Ελλάδας. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Ποιος θα νοιαστεί από τις σύγχρονες γενιές του χαβαλέ, του φραπέ και της επανάστασης με τα λεφτά του μπαμπά για τους Ναζιστές; Έτσι, λοιπόν έφτασε η Χρυσή Αυγή να υποστηρίζεται από 1 εκατ. Έλληνες. Δεν είναι φασίστες όλοι αυτοί διότι ουσιαστικά δεν γνωρίζουν ούτε τι είναι φασισμός, ούτε τι έχει «προσφέρει» στην ιστορία των λαών. Κανείς απ' όσους ψηφίζουν Κασιδιάρη δεν κάθισε να ασχοληθεί περισσότερο για τις θηριωδίες των Γερμανών. Πρόκειται για γενιές (όχι όλοι εννοείται) απολιτίκ και ανιστόρητες που βλέπουν απλά ένα. όμορφο διαφορετικό σταυρό και τον μιμούνται. Ή θέλουν να τον μιμηθούν διότι υπάρχει δίπλα και η ξανθιά σεξοβόμβα που ποιος δε θα ήθελε;

Έτσι, λοιπόν, ο Κασιδιάρης γίνεται σύμβολο του σεξ κι όχι σύμβολο του πιο αποκρουστικού νεοναζιστικού μορφώματος της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο νεοναζισμός και τα σύμβολά του γίνονται σχεδόν. mainstream (κυρίαρχη τάση), γίνονται μόδα απενοχοποιημένη και απαλλαγμένη από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας αλλά κυρίως της ελληνικής ιστορίας.
Η σβάστικα είναι πιο θελκτικό σύμβολο τυπωμένο πάνω στο αποτριχωμένο μπράτσο, παρά για παράδειγμα η μορφή της Διστομίτισσας γυναίκας που κλαίει για τη σφαγή στο χωριό της από τους Ναζί.
Φυσικά, αν κάποιος Χρυσαγίτης τολμούσε να ζωγραφίσει την ημισέληνο της Τουρκίας ή τον Μωάμεθ θα τον έπαιρναν με τις πέτρες, διότι εκεί του Ελληνάρα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει.
Και κάπως έτσι γράφεται η σύγχρονη πολιτική ιστορία στην Ελλάδα. Κι εν μέσω θέρους ασχολούνται όλοι με το τατουάζ του Κασιδιάρη και κατά πόσο «αποκαλύφθηκε» από τη φωτογράφηση το πραγματικό του πρόσωπο. Κουραφέξαλα, οι Χρυσαυγίτες το έχουν πιάσει το νόημα, έχουν καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι, όσο οι υπόλοιποι θα ασχολούμαστε με το τι σημαίνει ο αγκυλωτός σταυρός.
Μακάρι η ζωγραφισμένη σβάστικα να ήταν από το. εμβόλιο, όπως έγραψε ο «εξυπνάκιας» Τατσόπουλος. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα που θα τη βλέπουμε όλο και συχνότερα. Κι όσο κρατάμε τα παιδιά μας στην άγνοια, τη φτώχεια, την απομόνωση και την περιθωριοποίηση, τόσο τα χρυσαυγίτικα μπράτσα και οι οξυζεναρισμένες μοντέλες θα γίνονται κυρίαρχη τάση, με ότι κρύβεται πίσω από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: