Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η πώληση του 902 και τα σχέδια για μεταβατική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Δραγασάκη ή Δαμανάκη!


Γύρευε να υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος 902, ο οποίος πουλήθηκε στον επιχειρηματία Βρυώνη του  ΕΧΤRΑ, με τίμημα που οι πληροφορίες το θέλουν να φθάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η πολιτική γραμμή του νέου καναλιού κι αν ισχύουν οι πληροφορίες που τον θέλουν να υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια των καταιγιστικών εξελίξεων που σχεδιάζουν ντόπιοι βαρόνοι-ολιγάρχες σε συνεργασία με ξένα κέντρα.
Ένα από αυτά θέλει μεταβατικό πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη (η την Μαρία Δαμανάκη) και την χώρα στο άρμα της Αμερικής. 
Οι εγχώριοι ολιγάρχες αναμένουν με ενδιαφέρον την συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά για να μεθοδεύσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 
Στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο Σαμαράς επιστρέφει από τις ΗΠΑ με άδεια χέρια θα κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για αλλαγή κυβέρνησης.
Γράφαμε σχετικά.



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ
 

Ο κρατικός καπιταλισμός δεν είναι στόχος, ούτε όραμά μας., λέει ένα από τα χτυπήματα της πρώτης σελίδας με τα οποία το ΒΗΜΑ προαναγγέλει την συνέντευξη του ισχυρού ανδρός του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα. Ο κεντρικός τίτλος της συνέντευξης του Δραγασάκη χαρακτηριστικός: "Από την ουτοπία στον ρεαλισμό", όπου ουτοπία είναι ο επαναστατικός λόγος του αιθεροβάμονα Τσίπρα, ο οποίος επιχειρεί να κρατάει σε καταστολή της συνιστώσες.
Φυσικά το καλύτερο φάρμακο για τις συνιστώσες και τους αντάρτες του Σύριζα είναι η προοπτική της εξουσίας, η οποία θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν πλιάτσικο στον κρατικό μηχανισμό όπως έκαναν δεκαετίες τώρα βρωμοπασόκοι και βρωμονεοδημοκράτες.
Σ΄αυτό το υπέροχο "ακριβό" όνειρο έρχεται να προκαλέσει αναταράξεις ο Δραγασάκης παρέα με τον Ψυχάρη κι άλλους βαρόνους οι οποίοι θα βγαίνουν στην συνέχεια, ένας μετά τον άλλο στον αφρό. To σχέδιο είναι απλό και ακούει στο όνομα κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και επιστροφή στη δραχμή-αν όχι σε διπλό νόμισμα- με την χώρα να προσδένεται 100% στο αμερικάνικο άρμα. 
Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν οι ντόπιοι βαρόνοι τα κεκτημένα τους χωρίς να διασαλευθούν οι ισσοροπίες.
Όχι γιατί οι βαρόνοι φοβούνται τον Σαμαρά-κάθε άλλο. Απλά το μόνο που δεν θέλουν είναι η δημιουργία κοινωνικών εκρήξεων, απεργιών, διαδηλώσεων και γενικότερα διασάλευση του νόμου και της τάξης που τους επιτρέπει να είναι αφεντικά σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Άλλωστε και η κυβέρνηση Σαμαρά τους έχει κάνει όλα τα χατήρια. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο φρόντισε να εξοντώσει φιλόδοξους νέους βαρόνους όπως για παράδειγμα οι Λαυρεντιάδης, Ρέστης, Βγενόπουλος. Οι δύο στους 3 είναι φυλακή. Φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι εγχώριοι βαρόνοι δεν θέλουν με τίποτε να χάσουν τον έλεγχο της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, του ΙΚΑ, των ταμείων και φυσικά του κρατικού μηχανισμού στον οποίο παρέχουν από λογισμικό, έως δημόσια έργα και πάσης φύσεως αναγκαία και πανάκριβα κοστολογημένα είδη «πρώτης ανάγκης» για το εγχώριο παρακράτος.
Η κυβέρνηση Σαμαρά παρότι πιέζεται άγρια από την Τρόικα κάνει ότι μπορεί για να μην ακουμπήσει τα συμφέροντα που έχουν οι ντόπιες φαμίλιες της διαπλοκής.
Μόνο που η βαρονία ζητεί απεγνωσμένα εναλλακτική λύση, η οποία θα της εξασφαλίσει ανέφελη συνέχεια της πρωτοκαθεδρίας της στη χώρα. Οι βαρόνοι μας διαπιστώνουν ότι με κυβέρνηση Σαμαρά είναι σχεδόν αδύνατο να προχωρήσουν οι απολύσεις, οι πλειστηριασμοί,  το περαιτέρω πετσόκομα μισθών και συντάξεων, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και όλα όσα δεν τους αγγίζουν.
Ολα αυτά τα σκληρά μέτρα για να περάσουν χρειάζονται μια αριστερή κυβέρνηση και μια κυβέρνηση με μεταβατικό πρωθυπουργό τον απόφοιτο του  london School of Economics Γιάννη Δραγασάκη. 

Μέσα στο Φθινόπωρο πέφτει η κυβέρνηση-πολύ εύκολο πλέον-πάμε σε πρόωρες εκλογές και βγαίνει πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που ο Κουβέλης μπει στη Βουλή καθώς ψοφάει για εξουσία λέει ναι σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο λέει και ο Βενιζέλος. Έτσι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ο πόλος της Ντόρας Μπακογιάννη στηρίζουν και συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση Δραγασάκη.
Ο Σαμαράς αρπάζει την ευκαιρία να κάνει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με πρώτα βιολιά τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Δένδια ώστε να ανακοπεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής. Στο μεταξύ ο Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να πει και στους βαρόνους 

-Όταν χρειάσθηκε να σας στηρίξω και να μην χάσετε εντελώς τον ΟΠΑΠ (ο Κόκκαλης, για παράδειγμα, ότι και να γίνει είναι μέσα στο κόλπο με μια ευνοική προς το μέρος του Δικαιοσύνη), τα Δημόσια έργα, τη ΔΕΠΑ, τις προμήθειες κλπ, δεν δίστασα να οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές γνωρίζοντας ότι θα τις χάσω. Τώρα πρέπει κι εσείς να με στηρίξετε να ηγηθώ της μεγάλης κεντροδεξιάς...,
Παστρικές δουλειές. Μπαίνει μπροστά ο Δραγασάκης, το οποίο ο Ψυχάρης τον παρουσιάζει ήδη σαν σοβαρό και μετρημένο αριστερό στους τροικανούς και τα πράγματα κυλάνε ρολόι. Όσο για τις συνιστώσες θα πιάσουν τα κρατικά γιοφύρια και τα παιδιά θα γίνουν ζάπλουτα σαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ οι πιο καυτές από τα κορίτσια θα πάρουν εκπομπές στην ΕΡΤ.
Ο δε Τσίπρας θα απολαμβάνει τιμές αρχηγού κράτους, χωμένος-με την έννοια της επίβλεψης- στο μεταξύ μέσα σ΄ όλες της μπίζνες (οπλικά συστήματα, προμήθειες, αναθέσεις και πάει λέγοντας) και όλα θα δουλεύουν ρολόι. 

Μια τέτοια κυβέρνηση έχει σίγουρη τη διετία και καλοβλέπει την τριετία. Έτσι και οι νταβατζήδες θα είναι πανευτυχείς, το ίδιο και οι πασόκοι με τους δημαρίτες ενώ οι νεοδημοκράτες και οι υπόλοιποι θα περιμένουν την ώρα που θα ξανακαβαλήσουν την εξουσία.
Στο μεταξύ ο μαλάκας λαός θα συνεχίσει να πληρώνει πιο ευτυχισμένος αυτή τη φορά γιατί θα του τα παίρνει  μια «αριστερή» κυβέρνηση.
Όσο για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, ο Ψυχάρης έχει κι εδώ την λύση (όχι δεν είναι ο γιος του ο Ανδρέας, για την ώρα) η οποία ακούει στο όνομα Μαρία Δαμανάκη!
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα είναι το Μαράκι που την έβλεπαν ο Φλωράκης, ο Φαράκος και τα υπόλοιπα ραμολί του Περισσού και έτρεχαν τα σάλια τους.
Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται, γαμώ τα γαμώτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: