Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

«Ε ρε και να με κάνατε πρωθυπουργό για μια μέρα.»



Διαβάζω στο διαδίκτυο: «Ασθενοφόρο, δεν μπορούσε να προσεγγίσει τον τόπο του ατυχήματος, αφού οι γνωστοί "κάγκουρες" έκλεισαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης».
Αυτό κατά τη χθεσινή  επιστροφή των Θεσσαλονικέων από Χαλκιδική.
Μάλιστα λοιπόν. Ο Έλληνας είναι ο πιο ταλαντούχος ξερόλας. Ξέρει να προσπερνάει κι απ' τα δεξιά κι ας κλείνει τη λωρίδα Λ.Ε.Α.
Αυτή η μορφή του νεοέλληνα που έγινε και τραγούδι απ΄τον Πανούση, είναι άκρως μεταδοτική. Έχει την εντύπωση πως είναι απλά το επίκεντρο του κόσμου. Κάνει ό,τι θέλει, αλλά άμα θέλει (και δε βαριέται). Πάνω απ' όλα, είναι εξαίρετος οδηγός. Ενώ τρέχει με 180-200 στο δρόμο, κρατά κινητό στο ένα χέρι, τσιγάρο και φραπέ  στο άλλο και μπινελικώνει όποιον έχει το θράσος να πηγαίνει πιο σιγά απ' αυτόν στη λωρίδα του. Γι αυτόν δεν υπάρχουν λωρίδες.
Επίσης είναι και γλεντζές, καθώς το  cd στο αμάξι παίζει στη διαπασών από Lady Gaga μέχρι και Έφη Θώδη.(  Φρικηπαίδεια)
Όταν οδηγεί  χαιρετάει (κορνάροντας, παίζοντας  τα φώτα) και γενικά κάνει το παν για να αποδείξει πόσοι πολλοί μαλάκες κυκλοφορούν! Ανάβει τους προβολείς ομίχλης στο αμάξι του όταν δεν έχει ομίχλη για να τον βλέπουν οι γκόμενες  πιο εύκολα.
Αυτός είναι ο  Ελληνάρας που χαρακτηρίζεται από το  τρίπτυχο, χέσιμο  (κυριολεκτικά και μεταφορικά), το καθισιό (άμα δε βαριέμαι θα πάω για δουλειά. τον άλλο μήνα) και φυσικά τον φραπέ.
Δηλαδή ολόκληρη τη μέρα μπορεί να φιλοσοφεί με τη βοήθεια μιας χορταστικής φραπεδιάς επί παντός επιστητού, γιατί είναι και ξερόλας και ασχέτως επαγγέλματος και γνώσεων είναι ολίγον από γιατρός, δικηγόρος , μετεωρολόγος, σεισμολόγος, οικονομολόγος -ποιος Στουρνάρας και μαλακίες- αναλυτής ποδοσφαίρου, δημοσκόπος  ή και μηχανικός αυτοκινήτων ανάλογα φυσικά με τις περιστάσεις.
Γνωστές  οι περισπούδαστες εκφράσεις «.Tα έλεγα εγώ», «Αυτά εγώ τα είχα πει.», «Δεν στα 'λεγα;». Στην προηγούμενη ζωή του θα ήταν σίγουρα φίλος του Νοστράδαμου, του προφήτη Ησαΐα, του μάντη Κάλχα ή του Τειρεσία, γιατί γνωρίζει τα πάντα και κυρίως, τα μελλούμενα!
.Τα 'λεγα εγώ, δεν τα έλεγα;


Αστείος, αλλά ταυτόχρονα εξυπνάκιας και παντογνώστης, χάνει επανειλημμένα τα όρια του και γίνεται ένας γελοίος, μπαγαπόντης και αξιολύπητος που περιφέρεται άσκοπα όπου φυσά ο άνεμος. «Ψηφίζει με άποψη» το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία ενώ έχει το Κ.Κ.Ε. μέσα στην καρδιά του.
Πολιτικολόγος των πάντων, με τάσεις καφενόβιας ασχετοσύνης  και αρλουμπολογίας.
Το βράδυ της Ανάστασης πηγαίνει στην εκκλησία, βλέπει τα πυροτεχνήματα και μετά πάει στο club και ακούει "Dance with the devil".

Αυτός λοιπόν ο τύπος κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση για αδιαφορία και την επόμενη στιγμή δωροδοκεί την πολεοδομία, χτίζει αυθαίρετα, κλέβει την εφορία, μολύνει το περιβάλλον, δε σέβεται τις ουρές, περνάει με κόκκινο και γράφει τους πάντες στα παπάρια του.
Βέβαια παραπονιέται για καθετί στραβό, αλλά είναι ο πρώτος που το διατηρεί. Παραπονιέται για τα μποτιλιαρίσματα που αυτός προκαλεί. Για τα σκουπίδια στις παραλίες που αυτός αφήνει. Για το αναμμένο τσιγάρο που πάτησε, ενώ ο ίδιος πέταξε προηγουμένως το δικό του. Για τους πιτσιρικάδες που με ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου, έχουν τη μουσική στη διαπασών,  ενώ ο ίδιος έχει  τα σαμπγούφερ τεράστια στην πλαφονιέρα του δικού του. Για την άναρχη δόμηση, ενώ ο ίδιος λάδωσε για το αυθαίρετό του.  Αν στο φανάρι είναι δεύτερος, κορνάρει και αν του κορνάρει άλλος στο αμέσως επόμενο τα παίρνει στο κρανίο. Αν είναι τελευταίος στο φανάρι κάνει τη σούπερ μανούβρα που προσπερνάει όλη την ουρά από σταματημένους και χώνεται μπροστά απ' τον πρώτο, μπλοκάροντας τους πεζούς. Αν είναι μόνος του στο φανάρι, σταματάει αλλά ποτέ εντελώς. Αρχίζει να τσουλάει λίγο-λίγο και μόλις το μισό αμάξι περάσει τη νοητή γραμμή του φαναριού, το σανιδώνει καίγοντας το κόκκινο. Κρατάει απόσταση ενός ηλεκτρονίου απ' τον προφυλακτήρα σου και  προσπαθεί να σε προσπεράσει από δεξιά. Ε, με το που πας να του αφήσεις λίγο χώρο στα δεξιά, τσααααακ! Αλλάζει γνώμη και σε περνάει από αριστερά!
Η αγαπημένη του ατάκα είναι: «Ε ρε και να με κάνατε πρωθυπουργό για μια μέρα.».
Ε ρε και να τον κάναμε πρωθυπουργό για μια μέρα,να κάνει τα σκυλάδικα πολιτιστικά στέκια!
Α, και μη ξεχάσω: Δεν κάνει ποτέ αναπάντητες με απόκρυψη!!!
Μήπως θα πρέπει να κοιταχτούμε και λιγάκι στον καθρέφτη; Μπορεί καλό να μας κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: