Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Στο γενικότερο κλίμα καταλήψεων περιφερειακή ενότητα και δήμος Πρέβεζας.



Σε καταλήψεις σε πανελλαδική κλίμακα έχει προχωρήσει η ομοσπονδία των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στο "μνημόνιο 3" και το νέο κρατικό προϋπολογισμό, έτσι καταλήψεις έγιναν και γίνονται σε δημαρχεία, αμαξοστάσια, ΧΥΤΑ κλπ.

Εξαίρεση βεβαίως δεν αποτέλεσε η δική μας περιοχή, αφού καταλήψεις έχουμε τόσο στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες της η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, αλλά και στο δημαρχείο Πρέβεζας.
Η εφημερίδα "ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση" βρέθηκε σήμερα τόσο στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας, όσο και το δημαρχείο Πρέβεζα όπου και συνομίλησε με την κ. Μαρίνα Σαρόγλου, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Πρέβεζας.
"Έχουμε ξεκινήσει από το Σάββατο με αποχή καθηκόντων η καθαριότητα και η δημοτική αστυνομία, σήμερα έχουμε καταλήψεις και ξεκινήσαμε 4 το πρωί και καταλάβαμε το εργοτάξιο. Δε βγήκε κανένα απορριμματοφόρο και κανένα αυτοκίνητο, μέσα από το Γκαράζ. Εν συνεχεία 7 το πρωί έγινε κατάληψη στο δημαρχείο Πρέβεζας, δε δούλεψε καμία υπηρεσία μας, κάναμε μία πορεία στο κέντρο της Πρέβεζας και μοιράσαμε ένα ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε και στον βουλευτή της ΝΔ κ. Τσουμάνη, τον οποίον καλούσαμε να μη ψηφίσει τα μέτρα. Συνεχίζουμε την κατάληψη και αύριο.Και αύριο και μεθαύριο συμμετέχουμε στην απεργία, με πορεία στο εργατικό κέντρο. Μέχρι τώρα οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας είναι ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι σε συνάρτηση με το όταν και εάν ψηφιστούν τα μέτρα. Αν η ομοσπονδία μας βγάλει νέο ψήφισμα με το οποίο θα λέει θα συνεχίσουμε μέχρι την Κυριακή που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός, θα συνεχίσουμε τους αγώνες!" υπογράμμισε με νόημα η κ. Σαρόγλου την οποία και ευχαριστούμε θερμά, για το χρόνο που μας διέθεσε.

Σε κάθε περίπτωση η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εργαζόμενους, για να σας ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις τους και την ενδεχόμενη κλιμάκωση των αγώνων τους.

''ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση''

Σπύρος Πλέουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: