Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μέχρι τον Δένδια έφτασε το περιστατικό στο Α.Τ. Λούρου

Μέχρι τον Δένδια έφτασε το περιστατικό στο Α.Τ. Λούρου


Σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έκανε εδώ και περίπου ένα μήνα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, με επίσημο έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, αναφορικά με τις συνθήκες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και αφορμή στάθηκε περιστατικό στο Α.Τ. Λούρου (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ ). Το σχετικό έγγραφο μάλιστα έφτασε μέσω της ΠΟΑΣΥ και στα χέρια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια.

Στο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, κάνει λόγο για: «σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της Α.Δ. Πρέβεζας», ενώ στέκεται στο περιστατικό στο Α.Τ. Λούρου και αναφέρει ότι: «... η αστυνομική δύναμη της Α.Δ. Πρέβεζας, δεν επαρκεί ούτε για την ασφαλή φύλαξη των αστυνομικών καταστημάτων, πόσο δε για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Πρέβεζας».
preveza 1-10-2012

Σε επιστολή της μάλιστα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια (κοινοποιήθηκε και στον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας κ. Ιωάννη Ρίζο), στην οποία επισυνάφθηκε και το έγγραφο της Ε.Α.Υ. Πρέβεζας, η ΠΟΑΣΥ υποστηρίζει:

«Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και αρκετά χρόνια τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από της Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, υπήρξαν σωρεία εγγράφων και διαμαρτυριών σχετικές με την διάταξη υπηρεσίας πολλών αστυνομικών υπηρεσιών της Χώρας, καθώς έθεταν και συνεχίζουν να θέτουν εποχούμενες περιπολίες με ένα μόνο αστυνομικό ομοίως δε και σε εσωτερικές υπηρεσίες (ένας αστυνομικός ως αξιωματικός υπηρεσίας να εκτελεί παράλληλα καθήκοντα σκοπού, σκοπού κρατητηρίων κλπ).
Τούτο γεννά πολλούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα συναδέλφων μας και για τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων που είναι αδύνατο να γίνει με ασφαλή τρόπο από έναν και μόνο αστυνομικό.
Αυτό αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 402/3/5 από 01/10/2012 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας όπου ο μοναδικός συνάδελφος που εκτελούσε υπηρεσία σε περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα εκτέθηκε σε κίνδυνο από εισβολή ομάδας ατόμων σε αυτό.
Κύριε Υπουργέ,
Η τακτική της απογύμνωσης των Περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών που ακολουθείται μέχρι και σήμερα θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα από την πλευρά σας σύμφωνα με τη πραγματική κατάσταση και τις ανάγκες και να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες ούτως ώστε ο θεσμός που υπηρετούμε να μπορέσει να σταθεί όρθιος στις δυσκολίες του σήμερα και του αύριο».

www.atprevezas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: